Acties politie dreigen

DEN HAAG - De politievakbond ACP dreigt met nieuwe acties wanneer minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken niet voor 7 maart aangeeft opnieuw met de vakbonden te willen praten over de politie-cao.Gisteren stemde negentig procent van de ACP-leden tegen het eindbod van de minister.

Ter Horst wil de politieagenten tot en met 2010 een loonsverhoging van tien procent geven. De agenten krijgen in 2008 en 2009 een loonsverhoging van 6,8 procent. Maar in 2010 worden de functiewaarderingen en de hoogte van de salarissen herzien. Volgens de bond moet daarom nog maar blijken hoeveel geld de agenten werkelijk extra krijgen.

Volgens een woordvoerder van Ter Horst is de minister erg teleurgesteld over de reactie van de vakbond. Of ze bereid is opnieuw met de bonden te onderhandelen, is nog niet bekend. ''We wachten eerst 7 maart af, dan weten we ook van de andere bonden wat ze van het eindbod vinden,'' aldus de woordvoerder.

Het ACP is de tweede vakbond die het eindbod van Ter Horst afwijst. Twee weken geleden reageerde ook de Algemene Nederlandse Politie Vereniging negatief. De Vereniging voor Middelbare en Hogere Politieambtenaren vindt het 'bijzonder mager, maar onder voorwaarden acceptabel'. De Nederlandse Politiebond maakt zijn standpunt op 5 maart bekend.

Morgen is in de Tweede kamer een spoeddebat over de kwestie.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden