ACP wijst cao-bod Ter Horst af

AMSTERDAM - Politievakbond ACP wijst het cao-bod van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) af. Een woordvoerder liet dinsdagavond weten dat 95 procent van de leden vindt dat de minister te weinig geld biedt.De bond heeft de minister inmiddels per brief laten weten dat haar bod niet wordt geaccepteerd. Daarin hebben ze haar ook een ultimatum gesteld. De ACP wil voor 7 maart weten of dit het ultieme bod is. Ter Horst wilde op die datum pas met de bonden aan tafel gaan om te horen of haar bieding werd geaccepteerd. Volgens de ACP zou dat overleg al eind deze maand plaatsvinden.

Als het ultimatum verloopt zonder dat overleg met Ter Horst heeft plaatsgevonden, hervat de ACP de protestacties en stakingen, zei de zegsman.

De minister stelt dat ze de politiemensen tot en met 2010 ruim 10 procent loonsverhoging geeft, maar de ACP ziet dat anders. Volgens de bond gaat het om 6,8 procent voor 2008 en 2009. Voor de periode daarna moet nog maar blijken om hoeveel loonsverhoging het gaat.

In 2010 worden de hoogte van de salarissen en de functiewaardering binnen de politie namelijk herzien. ''Dan moet je dus maar afwachten wie hoeveel krijgt'', aldus de woordvoerder.

De politievakbonden en de minister werken sinds augustus aan een nieuwe cao voor het politiepersoneel. In december besloten de bonden van de onderhandelingstafel weg te gaan en begonnen ze acties en stakingen. Eind januari schakelde Ter Horst oud-vakbondsman Doekle Terpstra in als bemiddelaar.

Twee weken later maakte Terpstra na urenlange onderhandelingen in Doorn bekend dat er snel een nieuwe cao zou liggen. Inmiddels hebben twee bonden, behalve de ACP ook de ANPV, duidelijk gemaakt het bod onvoldoende te vinden. De NPB maakt op 5 maart bekend hoe de leden over het bod denken. (ANP)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden