'Achmea wil gedupeerden een oplossing bieden'

Zorgverzekeraar Achmea gaat het gesprek aan met verzekerden die de dupe zijn van een maatregel waardoor ze niet of moeilijk terechtkunnen in het Slotervaartziekenhuis. Dat komt omdat Achmea nieuwe behandelingen in het Amsterdamse ziekenhuis niet langer volledig vergoedt. Dat heeft de verzekeraar maandag laten weten in het tv-programma Radar.

Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam Beeld Koen Suyk
Het Slotervaartziekenhuis in AmsterdamBeeld Koen Suyk

Achmea gaat informatiebijeenkomsten organiseren in de directe omgeving van het Slotervaartziekenhuis. Als er geen goede oplossing wordt gevonden, kunnen klanten volgens Marjolein Verstappen, directeur zorginkoop van Achmea, zonder tussenkomst van de rechter overstappen naar een andere verzekeraar. Het gaat volgens haar om schrijnende gevallen waarbij bekeken wordt of ze hun behandeling helemaal vergoed kunnen krijgen

'Ik begrijp de frustratie en de schrik. We gaan per individu na wat de gevolgen zijn en als die erg nadelig zijn, passen we er een mouw aan', aldus Verstappen. 'We proberen maatwerk te leveren maar als mensen echt ontevreden zijn, mogen ze van ons naar een andere verzekeraar.

Spoedeisende hulp
Eerder bleek dat de verzekeraar en het Slotervaartziekenhuis het niet eens zijn geworden over een contract voor dit jaar. Maar dat nieuws werd pas bekend toen de datum was verstreken waarop klanten kunnen veranderen van verzekeraar. Achmea-verzekerden zouden nu uitsluitend nog naar het Amsterdamse ziekenhuis kunnen voor spoedeisende hulp en reeds lopende behandelingen.

Onder Achmea vallen onder meer Zilveren Kruis, Interpolis en FBTO FBTO.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden