Accountant waarschuwde Erbudak 'wel honderdduizend keer'

Voormalig topvrouw van het Slotervaartziekenhuis Aysel Erbudak heeft de problemen waarin ze verzeild is geraakt over zichzelf afgeroepen, door geen schriftelijke afspraken te maken over haar salaris en creditcarduitgaven.

Aysel Erbudak Beeld Ernst Coppejans
Aysel ErbudakBeeld Ernst Coppejans

'Ik heb verzuimd afspraken goed vast te leggen, dat werkt nu tegen mij. Dat kun je naïef noemen,' zegt ze vandaag in een interview in Het Parool.

Erbudak werd vorige maand door de rechtbank gelast 1,7 miljoen terug te betalen aan het ziekenhuis. Geld dat ze niet zegt te hebben: 'Schuldeisers zouden nu op een persoonlijk faillissement van mij kunnen aansturen.'

Opheldering financiën
Het Openbaar Ministerie onderzoekt of sprake is van oplichting en valsheid in geschrifte. Volgens Erbudak is ze onschuldig. Ze wijt de verdenkingen aan het feit dat in het Slotervaart geldstromen van het ziekenhuis, de vennootschappen van haar zakenpartner Jan Schram en van haarzelf allemaal door elkaar liepen.

'Jan Schram deed altijd de financiën en ik het management (...) Ik had een credit card waarmee ik alle uitgaven deed, zowel zakelijk als privé.' Schram splitste die uitgaven vervolgens tussen privé en zakelijk. Alle privé-uitgaven werden vervolgens als persoonlijke schuld van Erbudak geadministreerd.

Waarschuwing
'De schuld bij de rekening courant stapelde zich in de loop der tijd op. Af en toe stelden de fiscus daar vragen over. Jan zat dan altijd te puzzelen hoe hij het fiscaal-technisch het beste kon organiseren. Ik heb nooit de indruk gekregen dat Jan mij in een benadeelde positie achterliet.'

Erbudak zegt door deze manier van werken zestien jaar lang geen salaris te hebben ontvangen en dat haar accountant 'wel honderdduizend keer' waarschuwde dat er afspraken op papier moesten komen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden