ABP: Nog geen sprake van verlagen pensioenen

Waar het voor veel pensioenfondsen onvermijdelijk lijkt om vanaf april 2013 te snijden in de pensioenuitkeringen, vindt pensioenfonds ABP het te vroeg om over een eventuele verlaging van de uitkeringen te speculeren.

© ANP Beeld
© ANP

Volgens het grootste pensioenfonds van Nederland zullen eerst de cijfers definitief bekend moeten worden alvorens er van 'afstempeling' kan worden gesproken.

Het ABP reageert daarmee op uitlatingen van Martin van Rooijen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Organisaties van Gepensioneerden (NVOG) in Het Financieele Dagblad vandaag.

Volgens hem moet zelfs de wet worden aangepast zodat pensioenfondsen een eventuele verlaging van de pensioenuitkering in financieel betere tijden weer ongedaan moeten maken. Hij vindt afstempelen waartoe veel fondsen mogelijk gedwongen zijn een 'uiterst middel' en ziet liever dat de premies worden verhoogd. Bij het ABP is mogelijk verhogen van pensioenbetalingen in betere tijden nog helemaal niet besproken.

Medio februari hoopt het ABP meer duidelijkheid te geven over mogelijke maatregelen die moeten worden genomen om de financiële situatie te verbeteren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden