'Aboutaleb faalde in aanpak Odfjell'

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en havenwethouder Jeannette Baljeu hebben gefaald in de aanpak van het tankopslagbedrijf Odfjell in de Maasstad. Dat stellen GroenLinks en Leefbaar Rotterdam nu de volledige bedrijfsvoering daar stil is komen te liggen. Eerder bezworen de bestuurders dat er niets aan de hand was.

Ahmed Aboutaleb. Beeld ANP
Ahmed Aboutaleb.Beeld ANP

'Eind juni verzekerden de burgemeester en de havenwethouder in een raadsdebat dat de situatie bij Odfjell veilig was. Dat blijkt een valse geruststelling te zijn geweest', stelt Arno Bonte van GroenLinks. Samen met Leefbaar Rotterdam wil de partij dat Aboutaleb in de eerstvolgende raadsvergadering op 6 september na het zomerreces uitlegt waarom de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond niet eerder ingreep.

De twee oppositiepartijen willen dat de veiligheidsregio veel actiever controleert of chemiebedrijven zich aan de veiligheidseisen houden. Beide partijen dienen opnieuw een voorstel in tot een raadsenquête naar het functioneren van de chemie-inspecties in de Rotterdamse haven, onder meer door de Milieudienst Rijnmond. Eerder kreeg dat voorstel geen meerderheid.

null Beeld EPA
Beeld EPA
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden