Aardbevingen treffen Japan, Californië en Griekenland

Een aardbeving met magnitude 6,2 heeft het noordoosten van Japan getroffen, meldt het Meteorologisch Agentschap. Er is nog niets bekend over slachtoffers en schade. Ook in Californië en Griekenland beefde de aarde.

Redactie

De aarde beefde om 7.22 uur Nederlandse tijd, met een epicentrum op 165 km ten oostnoordoost van Tokio, aldus het Amerikaanse Geofysisch Instituut USGS . Het epicentrum bevond zich op 10 kilometer diepte. Er is geen nieuwe schade gemeld aan het reeds zwaar gehavende kernpark Fukushima.

Op 11 maart 2011 werd het noordoosten van Japan zwaar getroffen door een aardbeving met magnitude 9,0 en een tsunami. Er kwamen meer dan 15.800 mensen om en bijna 3.300 mensen werden vermist. Bij drie van de zes reactoren van Fukushima trad een meltdown op, terwijl er radioactief materiaal ontsnapte.

Weitchpec
Ook in het noorden van Californië beefde het. Om 22.00 uur Nederlandse tijd is daar een beving met magnitude van 5,6 gemeten, meldt het Amerikaanse Geofysisch Instituut USGS. Het epicentrum bevond zich op 10 kilometer van het stadje Weitchpec, in een regio waar aardbevingen niet ongewoon zijn, en op een diepte van 33 kilometer. Volgens een officier op het kantoor van de sheriff van de county Humboldt lijken er nog geen slachtoffers te zijn gevallen, ook is er geen schade ontstaan.

Thessaloniki
Ten slotte heeft een aardbeving ook het noordoosten van Griekenland getroffen. De beving deed zich voor om 2.34 uur Nederlandse tijd. Volgens het Griekse instituut bedroeg de magnitude 5,1, volgens het Amerikaanse 5,3. Het epicentrum bevond zich volgens het Griekse instituut 24 kilometer onder de zeebodem, 110 kilometer ten zuidoosten van Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland. Het Amerikaanse USGS sprak van 16,7 kilometer diepte. Er waren nog meerdere kleinere naschokken. Ook in Griekenland is er vooralsnog geen sprake van schade of slachtoffers.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden