Nieuws

Aantal nieuwe coronabesmettingen ruim 600 onder weekgemiddelde

Het aantal nieuwe coronagevallen is in het afgelopen etmaal met 1596 toegenomen, meldt het RIVM. Dat zijn er 691 minder dan het weekgemiddelde, dat met dit nieuwe aantal op 2287 nieuw ontdekte coronabesmettingen per dag komt.

Het Parool
Een zorgmedewerker wordt gevaccineerd in ziekenhuis VUmc met het Janssen-vaccin.  Beeld ANP
Een zorgmedewerker wordt gevaccineerd in ziekenhuis VUmc met het Janssen-vaccin.Beeld ANP

Zaterdag lag het weekgemiddelde nog op 2441. Toen kwamen er na een aanpassing 2145 nieuwe besmettingen bij, eerder werden er 2160 genoteerd.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met drie, een dag eerder waren dit er negen. Dat wil niet zeggen dat al die mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden, want het duurt een tijdje voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd.

De afgelopen 24 uur werden de meeste nieuwe besmettingen geconstateerd in de gemeente Rotterdam, namelijk 83. In Amsterdam kwamen er 59 bij, in Den Haag 56. Utrecht telde er 36 en Nijmegen 26.

Ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gedaald naar 998. Dat betekent dat er voor het eerst sinds 6 oktober vorig jaar minder dan duizend mensen met het longvirus in het ziekenhuis liggen, blijkt uit de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op 19 mei waren het er nog ruim 2000.

Intensive cares behandelen nu 344 coronapatiënten. Dat zijn er zeven minder dan op zaterdag. Het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen daalde afgelopen etmaal met vier naar 654. Het totale aantal opgenomen coronapatiënten daalde met elf.

De afgelopen 24 uur kwamen elf nieuwe coronapatiënten op de ic’s te liggen, vier meer dan de dag ervoor. Op verpleegafdelingen kwamen er 47 nieuwe coronapatiënten binnen. Dat waren er 29 minder dan de dag ervoor.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden