Aantal inbraken Amstelveen sterk gedaald

Het aantal inbraken in Amstelveen is vorig jaar sterk gedaald. Terwijl landelijk sprake was van een stijging van 7 procent is in Amstelveen in de eerste helft van 2012 het aantal inbraken gedaald met 30 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt de politie.

Redactie
Archieffoto. Beeld ANP
Archieffoto.Beeld ANP

'We zitten ver onder het niveau van 2010 en 2011', zegt Rutger Hendriksen, wijkteamchef in Amstelveen Noord. Het aantal woninginbraken daalde in Amstelveen van 373 in de eerste helft van 2011, naar 258 in de eerste helft van dit jaar; een afname van ongeveer 30 procent.

Bovendien nam het aantal niet geslaagde pogingen tot inbraak toe ten opzichte van het aantal daadwerkelijke inbraken. Aanleiding voor de daling is de aanhouding van een paar daders die zeer actief waren in de regio. Hendriksen: 'Direct na hun aanhouding nam het aantal inbraken af. We vermoeden dat zij gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor wel 150 inbraken.'

De aanhoudingen zijn het resultaat van een sterkere focus op het voorkomen van woninginbraken. Sinds 2010 geven politie, gemeente en openbaar ministerie prioriteit aan de aanpak van woninginbraken, met een mix van maatregelen op het gebied van preventie, toezicht en opsporing.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden