Aantal Amsterdamse woningen op Airbnb blijft stijgen

Afgelopen jaar is het aantal Amsterdamse woningen dat te huur wordt aangeboden op Airbnb weer fors toegenomen, zo blijkt uit onderzoek van BNR.

De radiozender vergeleek de gegevens van Inside Airbnb van juli 2016 en april 2017 en constateerde een flinke groei in aanbod op Airbnb. In samenwerking met kaartspecialist Esri maakte de nieuwsradio bovenstaande kaart, waarop de cijfers van 2016 en 2017 per buurt te zien zijn.

In vrijwel alle buurten is groei te zien, alleen bij Sloterdijk en in bepaalde buurten van het centrum en Zuid is het aantal huizen dat te huur wordt aangeboden gedaald.

De grootste stijging vond plaats in De Punt in Nieuw-West, waar het aantal Airbnb-listings verdubbelde (hoewel het er nog maar 12 zijn). Andere grote groeiers zijn Tuindorp Nieuwendam, waar het aantal listings steeg met 42,86 procent en Willemspark, waar 21,9 procent meer listings waren.

Begin mei presenteerde de gemeente plannen voor een meldplicht voor Amsterdammers die hun huis op Airbnb of andere verhuursites aanbieden: verhuurders die niet melden dat ze hun huis aan toeristen verhuren zijn in deze plannen strafbaar en riskeren een boete van 20.500 euro. De maatregel moet 1 oktober ingaan.

Lees ook: Airbnb verspeelt laatste greintje sympathie in Stopera

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden