Aanklacht tegen neurochirurg Tulleken uitgebreid

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de aanklacht uitgebreid die is ingediend tegen neurochirurg Kees Tulleken. Aanvankelijk werd hij beschuldigd van het schenden van het medische beroepsgeheim door uit de school te klappen over de toestand van prins Friso na diens skiongeluk in februari. Tulleken zegt nu in het blad Medisch Contact dat meer voorvallen bij de klacht worden betrokken.

Redactie

'Er zijn wat zaken bij genomen', zegt hij. 'De klacht gaat ook over wat ik bij Pauw en Witteman vertelde over de behandeling van de politicus Jo Cals. Ik noemde zijn naam niet, maar het was wel herleidbaar. En dat ik stelde dat in ziekenhuizen informatie over vip-patiënten rondzoemt. Dat is natuurlijk zo, maar dat had ik niet mogen zeggen.'

Echtgenote
Tulleken ziet niet op tegen de tuchtzaak die tegen hem zal worden gevoerd. 'Ik ben 72 en maak me echt niet druk om een eventuele berisping.' De ophef ontstond nadat zijn echtgenote, NRC Handelsblad-journaliste Jannetje Koelewijn, een artikel publiceerde over de toestand van prins Friso na diens skiongeluk eerder dit jaar.

Of de zaak naar aanleiding van de door de IGZ ingediende klacht ook werkelijk wordt doorgezet, is nog niet duidelijk.

Karaktermoord
Tulleken stelt dat hij en zijn vrouw zich pas realiseerden dat ze onvoorzichtig waren geweest, toen ze terugkwamen in Nederland na het skiongeluk van Friso. Hij vindt het 'kwaadaardig om mensen die wijzen op de kleine kans dat het goed gaat, achteraf te verwijten dat het niet goed is gegaan'. Hij spreekt van karaktermoord en zegt sympathie te voelen voor Bram Moszkowicz en Diederik Stapel.

In het omstreden artikel in NRC schreef Tullekens vrouw Koelewijn dat de situatie van Friso niet helemaal uitzichtloos was.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden