Update

Aanhoudingen bij handhavingsactie Amsterdam

In de regio Amsterdam vindt woensdag en donderdag een grote handhavingsactie plaats. Verscheidene instanties controleren of burgers en bedrijven zich aan de regels houden. Foto ANP Beeld
In de regio Amsterdam vindt woensdag en donderdag een grote handhavingsactie plaats. Verscheidene instanties controleren of burgers en bedrijven zich aan de regels houden. Foto ANP

AMSTERDAM - Bij de handhavingsestafette 2010, een grote actie van allerlei overheidsdiensten, zijn afgelopen week 182 controles uitgevoerd. Vier mensen zijn aangehouden en 41 processen-verbaal opgemaakt.

Bureau Leerplicht Plus heeft in de stadsdelen West en Nieuw-West op straat 438 jongeren aangesproken van wie 268 geen verklaring hadden voor hun absentie van school. Dit wordt verder uitgezocht door de leerplichtambtenaren.

Bij de zestien gecontroleerde supermarkten kregen veertien een waarschuwing omdat niet aan alle eisen werd voldaan.

Bij 106 controles op slachtafval bij slagerijen is 31 keer proces-verbaal opgemaakt. Bij een aantal slagerijen werd slachtafval aangetroffen tussen het overige afval.

Op vier van de tien plaatsen in West waar op van asbest werd gecontroleerd, bleek dit materiaal aanwezig te zijn. In één geval was de situatie zodanig dat werd proces-verbaal opgemaakt.

In vier gevallen werden de werkzaamheden in een bedrijf stilgelegd in verband met slechte arbeidsomstandigheden.

Drie werknemers zijn aangehouden omdat ze zonder werkvergunning aan het werk waren.

Aan de estafette namen onder meer deel de Dienst Milieu en Bouwtoezicht, de politie Amsterdam-Amstelland, de Arbeidsinspectie, de provincie Noord-Holland, de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (Bureau Leerplicht), de Dienst Stadstoezicht, Haven Amsterdam, de Vrom-inspectie, Waternet, de douane en stadsdelen.

De controles werden afgelopen dinsdag en woensdag uitgevoerd. De handhavingsestafette wordt jaarlijks georganiseerd door de Dienst Milieu en Bouwtoezicht van de gemeente. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden