Aangifte wegens lekken in liquidatieonderzoek Taghi

De advocaten van drie verdachten in het grote liquidatieonderzoek Marengo hebben aangifte gedaan van schending van het ambtsgeheim door het Openbaar Ministerie en/of de Nationale Politie. Volgens de advocaten heeft politie of justitie vertrouwelijke stukken over de strafzaak naar de media gelekt.

Deze krant publiceerde deze week een verhaal over de verklaringen van kroongetuige Nabil B. over de liquidaties door en moordplannen van ‘s lands grootste en voortvluchtige crimineel: Ridouan Taghi. Deze verklaringen zijn niet openbaar, de advocaten van de verdachten hebben ze ook niet.

“Het feit dat zeer aannemelijk is dat vanuit de kring van het OM en/of de recherche het Parool is voorzien van geheim te houden stukken, zet de ernst van het hier aan de orde zijnde misdrijf des te meer aan,” staat in de aangifte van advocaten Nico Meijering, Christian Flokstra en Juriaan de Vries, allen van het kantoor Ficq & Partners.

De bende rond Taghi wordt verdacht van een reeks moorden in de onderwereld. Het OM heeft aangekondigd dat het Taghi en diens eveneens spoorloze rechterhand Saïd Razzouki op afzienbare termijn formeel zal aanklagen.

Het proces gaat in juli verder, met een voorbereidende zitting in de rechtbank. De zaak zal niet eerder dan in 2020 inhoudelijk kunnen worden behandeld.

Nabil B.’s broer werd in maart vorig jaar in Amsterdam geliquideerd, kort nadat bekend was geworden dat Nabil kroongetuige was geworden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden