Schuim

Aan de voet van de A’DAM Toren schrik ik toch even

Schuimverslaggever Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: het openingsfeest van Sir Adam.

De Entourage Group, vlnr: Yossi Eliyahoo, Stephanie Pearson en Liran Wizman, die alweer zijn zesde hotel in Amsterdam opent. Beeld Schuim
De Entourage Group, vlnr: Yossi Eliyahoo, Stephanie Pearson en Liran Wizman, die alweer zijn zesde hotel in Amsterdam opent.Beeld Schuim

Op het pontje komt hij fraai dichterbij, de mooiste lichtzuil van de stad, maar als ik aan de voet van de A’DAM Toren sta, schrik ik toch even.

Buiten is het donker, binnen, in die verlichte hotelkamers, zie ik duidelijk mensen, ook als ze bewegen.

Okeeej dan. Deze moet ik even verwerken, bijvoorbeeld met een drankje.
Snel sluit ik aan in de lange rij voor het openingsfeest van Sir Adam, alweer een hotel in Amsterdam erbij van Liran Wizman, zijn zesde. Ook dit feestje is weer helemaal Wizman: best veel van het goede.

Beneden is een open bar, eindeloze schalen hamburgers en dj's, en boven is Mike's Pianobar met kopstootjes, een photobooth, karaoke, gym met een Jane Fonda-eightieswork-out en ook nog in bed met Madonna. Wizman is niet van het maathouden, kortom, een aanwinst voor de stad.

Maar waar het nu even om gaat: gisteren was ik hier ook al. Een clubje mensen was uitgenodigd voor een natje en een droogje en meteen een overnachting in Sir Adam. Dat wilde ik wel.

Een nacht boven in de toren, slapen met de gordijnen open, uitzicht over het IJ en verlicht Amsterdam daarachter. De Verkering was ook blij met me.

Uiteindelijk zaten we op de vierde verdieping, dus het uitzicht reikte niet verder dan CS en bovendien moesten we op een zij liggen voor dat uitzicht, maar daarover allemaal geen klachten. Een korte vakantie in eigen stad.

Komt het.

Je ziet het weleens in Amerikaanse films. Een appartement hoog boven in Manhattan, die skyline, de lichtmozaïek van flatgebouwen, muziekje erbij. En dat dan een meneer een mevrouw, heel sfeervol allemaal, in alle anonimiteit tenslotte, nou ja, tegen het raam prakt.

Op televisie ziet dat er erg gezellig uit.

Schuimverslaggever Hans van der Beek Beeld Linda Stulic
Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Linda Stulic

Dus wij: ach welja, mensen van de wereld, bucketlist, wie kent onze kont in Noord en lang leve 50plus.

Lang verhaal kort. Heel erg veel is er ook weer niet gebeurd, stuntelend in dat raamkozijn, daar moesten we veel te veel voor giechelen, maar ik kan het niet mooier maken: ik heb toch echt even behoorlijk voor lul gestaan. Geen mens die het zag, dus wat kon mij het schelen.

Tot ik dus een dag later op de stoep sta en zie dat die vierde verdieping helemaal niet zo hoog is, optisch en zo.

“Hé, ik kan die fietser best goed zien,” zei de Verkering gister nog, maar de natuurkundige consequentie daarvan drong toen niet meteen tot ons door.

Vanaf de straat zie je vooral silhouet, weet ik nu, maar daar heb ik een hoop van, van silhouet.

Arme fietser, mijn excuses.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wat Grand Openingsfeest Sir Adam
Waar The Butcher Social Club, A’DAM Toren, Overhoeksplein
Wie Liran Wizman, Lionel Ohayon, Valerio Zeno, Boris Lange, Bastiaan van Schaik, Bjorn van den Berg, François-Léon van der Velden
Wanneer donderdag 16 februari, van 20.00 tot 03.00 uur

Drank en spijs ****
Sfeer ****
Hans maakte dan weer geen filmpje, dat niet

Mariette Hoitink (HTNK), dochter Liv Henderix (future boss) en Robert Grauwen (Amsterdam Denim Days). Hoitink: ‘De A’DAM Toren is ons vrijheidsbeeld’ Beeld Schuim
Mariette Hoitink (HTNK), dochter Liv Henderix (future boss) en Robert Grauwen (Amsterdam Denim Days). Hoitink: ‘De A’DAM Toren is ons vrijheidsbeeld’Beeld Schuim
Henk Willem Smits (Quote), fashion-student Tim van Brussel en Hans Prummel (vlnr, De Naamafdeling), die de namen Stadgenoot en Instock verzon, maar geen lekkerder achternaam Beeld Schuim
Henk Willem Smits (Quote), fashion-student Tim van Brussel en Hans Prummel (vlnr, De Naamafdeling), die de namen Stadgenoot en Instock verzon, maar geen lekkerder achternaamBeeld Schuim
Maar dan passen jullie namen niet allemaal in het onderschrift, hè. Niet erg, vindt PR-bureau BAAS Beeld Schuim
Maar dan passen jullie namen niet allemaal in het onderschrift, hè. Niet erg, vindt PR-bureau BAASBeeld Schuim
Idem, bij de Jane Fonda-eighties-work-out Beeld Schuim
Idem, bij de Jane Fonda-eighties-work-outBeeld Schuim
En ook bij de In bed with Madonna-sessie, met Fay Loren als middelpunt Beeld Schuim
En ook bij de In bed with Madonna-sessie, met Fay Loren als middelpuntBeeld Schuim
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden