update

A1 naar Amsterdam weer open na uitgelopen werk

De A1 richting Amsterdam is weer helemaal open. Het verkeer kan weer gebruikmaken van alle rijstroken.

ANP en bewerkt door redactie
Rijkswaterstaat verrichte dit weekend een megaklus bij de A1 Beeld anp
Rijkswaterstaat verrichte dit weekend een megaklus bij de A1Beeld anp

Eigenlijk zouden de werkzaamheden aan de A1 maandagochtend om 5.00 uur al klaar moeten zijn, maar vanwege 'lastige sloopwerkzaamheden' aan de oude spoorbrug liep dit uit tot maandagmiddag. Rond half vijf werd de weg weer helemaal opengesteld.

"Dat de weg niet al eerder is vrijgegeven, heeft te maken met het feit dat het asfalt nog moest afkoelen," aldus een woordvoerder. "Anders wordt het nieuwe asfalt kapotgereden."

Mensen werden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of buiten de spits te rijden. In de ochtendspits liep de vertraging uiteindelijk op tot ongeveer veertig minuten. Op de A27 was het drukker dan normaal vanwege automobilisten die kozen voor de omleidingsroute.

Op de A1 zou vanuit Almere vanaf 10.00 uur een rijstrook beschikbaar zijn, maar ook de wisselbaan werd geopend, waardoor er twee rijbanen beschikbaar waren. Het verkeer vanuit Het Gooi kon slechts over één rijstrook naar Amsterdam.

Rest van de week
Rijkswaterstaat is bezig met grootscheepse werkzaamheden op de A1. De weg wordt compleet vernieuwd. Dit weekend werd de oude spoorburg die de snelweg overspande, gesloopt. Die sloopwerkzaamheden bleken veel lastiger dan voorzien.

Het staal dat in de brug was verwerkt bleek erg stug en moeilijk te verwijderen. Ondanks een beschermende zandlaag (om het wegdek te beschermen tegen vallende stukken beton) is het asfalt van de A1 ernstig beschadigd.

Rijkswaterstaat verwacht dat het ook de rest van de week drukker zal zijn tijdens de spitsen dan gebruikelijk. 'Verkeer moet altijd wennen aan nieuwe wegsituaties,' aldus het agentschap op haar site. Bovendien is er nog tot vrijdagmiddag geen treinverkeer tussen Almere Oostvaarders en Weesp. De verwachting is daardoor dat een deel van die reizigers nu voor de auto zal kiezen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden