Schuim: Beckham, met Gods hulp

Wat: première Saturday night fever.
Waar: Koninklijk Theater Carré.
Wie: Joop en Janine van den Ende, Nicolette Kluijver, Joey Ferre, Noortje Herlaar, Derek de Lint, Erwin van Lambaart, Paul Turner, Jacques d'Ancona, Carlo Boszhard, Ewout Genemans, Frits Sissing, Bartho Braat, Mike de Boer, Chantal Janzen, Erwin Nyhoff, Frits Huffnagel, Mike Starink, Liza Sips, Daniël Boissevain, Julie Fryer.
Wanneer: vrijdag 17 februari, van 19.30 tot 01.00 uur.
Waardering: ***

'Ik zal straks, onderweg naar Groningen, anderhalf uur nadenken over wat deze voorstelling bij mij heeft aangericht.'' Vanachter de glazen van zijn moderne bril zoeken de bruine kijkers van Jacques d'Ancona naar de juiste woorden. Twee tellen later herhaalt hij exact dezelfde zin en daar wil de immer vriendelijke Jacques het graag bij laten. Of hij nu straks jodelend van geluk of juist bumperklevend van verbolgenheid de A10 op rijdt, niemand zal het zeker weten. Eén ding is duidelijk: Jacques is niet van plan vanavond uitzinnig de beest uit te hangen.  
Deze goed georganiseerde première wordt logischerwijs overschaduwd door het afschuwelijke nieuws. De kampen zijn verdeeld. De Paul Turners en de Mike Starinks van vanavond proberen zo min mogelijk aan de ellende van de prins te denken. Een beetje in de trant van: de champagne staat er nu toch, de show was spectaculair en we hopen heel erg dat het goed zal aflopen. Aan de andere kant heb je de Bartho Braaten en Frits Huffnagels en de enige echte Joop van den Ende. Zij laten hun soepele discodansmoves liever voor wat ze zijn.

De cast wordt opgewacht door bewust ingetogen geklede bobo's. Noortje Herlaar heeft haar witte dansjurk verruild voor een veel mooier gouden exemplaar. Frits Sissing, die nog wel een dansje waagt, blijft maar roepen dat hij degene is die Noortje heeft ontdekt. Carlo Boszhard krijgt de credits voor het vinden van dansmarieke Joey, die volgens Sissing (sportief als hij is) 'de show draagt'.

Joey vertelt hoe grappig hij het vindt de nieuwe seksbom genoemd te worden. ''Het voelt goed. Al die grote posters van mij overal.Ik voel me David Beckham!'' zegt de danser, die waarschijnlijk vlak voor die keren dat hij in de musical een bal moest vangen, God om hulp vroeg.

Om één uur wordt iedereen vriendelijk verzocht te gaan slapen of het verdriet elders te verdrinken. (Charlotte van Drimmelen)

Feestje? schuim@parool.nl

 Beeld
 Beeld
 Beeld
 Beeld
 Beeld
 Beeld
 Beeld

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden