Schuim: 'Alles is puur natuur bij Jamie'

Wat: de lancering van de Nederlandse editie van Jamie Magazine.
Waar: restaurant Fifteen, Jollemanhof 9.
Wie: Lily Martens, Andy Harris, Marian Flint, Suzanne de Jong, Inge Ipenburg, Cuno van 't Hoff, Mara Grimm, Karen van Ede, Jakob Krabbé.
Waarom: Naast de boeken is het tijd voor het magazine.
Wanneer: woensdag 19 mei, van 16.00 tot 20.00 uur.
Waardering: ***

Jamie is een product. Jamie maakt geld. En, o ja, hij is ook nog een mens. Een heel sympathieke knul zelfs. Hij is niet aanwezig, maar hij spreekt een afgeladen Fifteen toe via een groot scherm. Toch leuk dat hij zich realiseert dat heel Nederland in rep en roer is omdat zijn magazine in onze taal, en met onze touch, gelanceerd wordt.

Schuim heeft geprobeerd een fotootje van hem te maken, maar van de dertig die zij had geschoten, was er eentje enigszins oké. Die Engelsen hebben al snel zo'n schuine mond als ze praten dat André van Duin er niets bij is. Hij geeft alle aanwezigen in restaurant Fifteen een dikke pakkerd: 'Thanks guys, and enjoy today!'

De Campariverrassing bij binnenkomst is buitengewoon origineel. Prosecco kent men zo langzamerhand wel. De cupcakes en kipstokjes schitteren godzijdank door afwezigheid. Wat een opluchting: Vandaag eten we worsten!

Niet van die gore, te lange Stegemanworsten van 1,45 euro per stuk (die gisteren in de goodiebag zaten bij de Libelle Zomerweek), nee: échte worsten. Met van die witte mee-eters erin, waarvan je zeker weet dat je er dik van wordt. Van die worsten waarover de jongens die 'ervan zijn', uren kunnen vertellen als je geen vluchtplan voorhanden hebt.

Lily Martens, de hoofdredacteur van het tweemaandelijkse Jamie Magazine, houdt wel van een worstje. Ook het no-nonsense karakter van de jonge Oliver spreekt haar aan: ''Alles is puur natuur bij hem!'' Zelf haalt ze ook liefst haar spruiten en asperges op de hoek, zo bij de boer vandaan.

Het aanwezige publiek is eenzijdig, maar heel toegankelijk. Mensen die van eten houden, houden vaak ook van elkaar en die positieve sfeer is voelbaar. Er wordt gepraat over wat vanavond op het menu staat, welke kruidenstekjes weinig verzorging eisen en hoeveel uur van tevoren je je vlees het best uit de ijskast kunt halen. (CHARLOTTE VAN DRIMMELEN)

Feestje? Schuim@parool.nl
Volg @WaarisSchuim op Twitter

Uitgever Leo Schaap in gesprek met Victoria Koblenko.<br /> Beeld
Uitgever Leo Schaap in gesprek met Victoria Koblenko.
Suzanne de Jong, redacteur van het blad (l) en beeldredacteur Marian Flint genieten van deze dag.  <br /> Beeld
Suzanne de Jong, redacteur van het blad (l) en beeldredacteur Marian Flint genieten van deze dag.
Hij is er niet bij, maar we krijgen een luchtkus van Jamie Oliver.  <br /> Beeld
Hij is er niet bij, maar we krijgen een luchtkus van Jamie Oliver.
Inge Ipenburg is een kookfreak.  <br /> Beeld
Inge Ipenburg is een kookfreak.
Hoofdredacteur van het blad, Lily Martens, glundert van oor tot oor.  <br /> Beeld
Hoofdredacteur van het blad, Lily Martens, glundert van oor tot oor.
Mara Grimm en Cuno van 't Hoff houden van hun werk als culinair journalist.  <br /> Beeld
Mara Grimm en Cuno van 't Hoff houden van hun werk als culinair journalist.
De hoofdredacteur van de Engelse versie, Andy Harris.  <br /> Beeld
De hoofdredacteur van de Engelse versie, Andy Harris.
Jakob Krabbe met zijn vriendin Gerdien ten Cate: 'Jakob kookt als geen ander.'<br /> Beeld
Jakob Krabbe met zijn vriendin Gerdien ten Cate: 'Jakob kookt als geen ander.'
De worstenmannetjes, van Brandt & Levie Worsten.  <br /> Beeld
De worstenmannetjes, van Brandt & Levie Worsten.
Lorenze Ledel (van Vision Magazine) en journalist Karen van Ede halen herinneringen op.  <br /> Beeld
Lorenze Ledel (van Vision Magazine) en journalist Karen van Ede halen herinneringen op.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden