9 x opwarmen bij de open haard in een Amsterdams café

Je hebt soms van die momenten die vragen om een café met open haard. Omdat het een gure dag is, je een goede plek voor een date zoekt of omdat je iets te vieren hebt. Bij deze 9 Amsterdamse cafés ben je aan het juiste adres.

Het Parool
null Beeld De Vergulden Eenhoorn
Beeld De Vergulden Eenhoorn

De Vergulden Eenhoorn

Niets is zo hypnotiserend als een knapperend vuurtje. In De Vergulden Eenhoorn tuur je zo wat uurtjes weg, loungend op de luxe kussens rondom de haard. Die haard mag er zelf trouwens ook wezen: het is een spiegelend, bronzen exemplaar dat je al van verre tegemoet glimt.
Ringdijk 58

Café de Wetering

Een bruine kroeg ten voeten uit en niet eenvoudig te vinden als je niet precies weet waar je wezen moet. Dat zijn zaken die we fijn vinden. Ook aangenaam: Café de Wetering zit in een pittoresk 17de-eeuws pand. De open haard bevindt zich – via een trappetje – op een soort verdieping boven de bar.
Weteringstraat 37

Café de Wetering Beeld Andrew Green via Flickr.
Café de WeteringBeeld Andrew Green via Flickr.

Vessel

In Vessel, het restaurant van hotel Boat & Co in de Houthavens, is het in de wintermaanden goed toeven bij de haard. Ze hebben er een gigantisch koperkleurig exemplaar met een aantal comfortabele banken om in te ploffen. Iemand zin in een potje schaken?
Revaleiland 500

Westergasterras

Laat je niet misleiden door de naam Westergasterras. In dit café zit je ook lekker binnen en, als je mazzel hebt, bij de open haard. Extra lekker met een warme choco met slagroom en een taartje van Holtkamp.
Klönneplein 4-6

Pllek

Bij Pllek is het aangenaam in de zomer én in de winter. De open haard in de hoge ruimte is een fijne pl(l)ek om bijeen te komen. Met uitzicht op het IJ en de langstrekkende vrachtschepen.
TT Neveritaweg 59

Café Zurich

Een warm middelpunt op het Mercatorplein. Café Zurich zorgt in De Baarsjes voor een knusse oase. De banken rond de open haard zijn zo gesitueerd dat je in gezelschap rond het vuur kunt kruipen.
Mercatorplein 2

The Lobby

The Lobby wil er zijn voor Amsterdammers en iedereen die de stad een warm hart toedraagt. Kan je hart wel wat opgewarmd worden? Zak in een van de fauteuils rond de open haard die dit restaurant zowel in de vestiging in de Nes als in de Fizeaustraat rijk is.
Nes 49
Fizeaustraat 2

The Lobby in de Nes Beeld Stefano Pinci
The Lobby in de NesBeeld Stefano Pinci

Hannekes Boom

Hannekes Boom een zomerstek? ’s Winters kunnen de temperaturen binnen al net zo hoog oplopen als op het grote terras op een broeierige zomeravond. Dat komt niet alleen door de drukte bij de bar, maar zeker ook door de grote open haard die midden in het restaurant staat.
Dijksgracht 4

Lion Noir

Stel: je gaat met een date cocktails drinken. Dan is er geen licht zo flatterend als haardvuur. In Lion Noir serveert joviaal personeel extravagante drankjes terwijl jij bij de open haard flirt tot je erbij neervalt. Let wel op zweetplekken en uitgelopen foundation: dicht bij dat haardvuurtje is het écht warm.
Reguliersdwarsstraat 28

Uit in Amsterdam: de tips van Het Parool

Regelmatig tippen we op Parool.nl de nieuwste, leukste en beste plekken op het gebied van eten & drinken en kunst & cultuur in Amsterdam. Heb je zelf een tip? Mail ons via uit@parool.nl.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden