8 x opwarmen bij de open haard in een Amsterdams café

Die paar late zomerdagen waren fijn, maar nu is het toch echt herfst. Waar is het fijner vertoeven dan bij de open haard?

Het Parool
Je zit er bijvoorbeeld warmpjes bij, in Beeld De Vergulden Eenhoorn
Je zit er bijvoorbeeld warmpjes bij, inBeeld De Vergulden Eenhoorn

De Vergulden Eenhoorn
Niets is zo hypnotiserend als een knapperend vuurtje. In De Vergulden Eenhoorn tuur je zo wat uurtjes weg, loungend op de luxe kussens rondom de haard. Die haard mag er zelf trouwens ook wezen: het is een spiegelend, bronzen exemplaar dat je al van verre tegemoet glimt.
Ringdijk 58

Café de Wetering

Een bruine kroeg ten voeten uit en niet eenvoudig te vinden als je niet precies weet waar je wezen moet. Dat zijn zaken die we fijn vinden. Ook aangenaam: het café zit in een pittoresk 17e eeuws pand. De open haard bevindt zich - via een trappetje - op een soort verdieping boven de bar.
Weteringstraat 37

null Beeld Andrew Green via Flickr.
Beeld Andrew Green via Flickr.

Lion Noir
Stel: je gaat met een date cocktails drinken. Dat is er geen licht zo flatterend als haardvuur. In Lion Noir serveert joviaal personeel extravagante drankjes terwijl jij bij de open haard flirt tot je erbij neervalt. Let wel op zweetplekken en uitgelopen foundation: dicht bij dat haardvuurtje is het écht warm.
Reguliersdwarsstraat 28

Pllek
Bij Pllek is het aangenaam vertoeven in de zomer én in de winter. Nu de dagen steeds korter worden is de open haard in de hoge ruimte een fijne pl(l)ek om bijeen te komen. Met uitzicht op het IJ en de langstrekkende vrachtschepen richting IJmuiden is het nooit saai turen.
TT Neveritaweg 59

null Beeld Pllek
Beeld Pllek

Café Zurich
Een warm middelpunt op het Mercatorplein. Café Zurich zorgt in De Baarsjes voor een knusse oase. De banken rond de open haard zijn zo gesitueerd dat je in gezelschap rond het vuur kunt kruipen.
Mercatorplein 2

null Beeld Café Zurich
Beeld Café Zurich

Het Badhuis
Het voormalige badhuis op het Javaplein was destijds al een ontmoetingsplek voor buurtbewoners en dat is sinds de jaren 90 niet veranderd. Bijna drie decennia geleden kreeg het pand een café en restaurant. Mét open haard.
Javaplein 21

null Beeld Badhuis
Beeld Badhuis

The Lobby
The Lobby wil er zijn voor Amsterdammers en iedereen die de stad een warm hart toedraagt. Kan je hart wel wat opgewarmd worden? Zak in een van de fauteuils rond de open haard die dit restaurant zowel in de vestiging in de Nes als in de Fizeaustraat rijk is.
Nes 49
Fizeaustraat 2

The Lobby in de Nes Beeld Stefano Pinci
The Lobby in de NesBeeld Stefano Pinci

Hannekes Boom
Hannekes Boom een zomerstek? 's Winters kunnen de temperaturen binnen al net zo hoog oplopen als op het grote terras op een broeierige zomeravond. Dat komt niet alleen door de drukte bij de bar, maar zeker ook door de grote open haard die middenin het restaurant staat.
Dijksgracht 4

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden