Update

68 spijbelaars in centrum betrapt

De controleurs spraken in en rond de Kalverstraat 622 jongeren aan die op straat rondhingen. Foto Floris Lok Beeld
De controleurs spraken in en rond de Kalverstraat 622 jongeren aan die op straat rondhingen. Foto Floris Lok

AMSTERDAM - De politie heeft twee omvangrijke controles gehouden tegen overlastgevende jeugd. 68 spijbelaars werden betrapt en in de metro werden 41 personen aangehouden. Twee maanden controleerden politie en toezichthouders op metrolijn 50. Hierbij werden 41 personen aangehouden en bijna 400 boetes uitgedeeld.

De actie werd op touw gezet om jongeren die zich asociaal gedragen rondom de haltes Transformatorweg en Henk Sneevlietweg een halt toe te roepen. Er werden mensen aangehouden of beboet die metropoortjes opentrapten, met de voeten op de bank zaten of te harde muziek draaiden.

De andere controle richtte zich op spijbelende jongeren in het centrum. In de Kalverstraat spraken de politie, toezichthouders en leerplichtambtenaren rond de Kalverstraat 622 jongeren aan, van wie 68 personen spontaan toegaven te spijbelen.

In tegenstelling tot de acties in de metro hebben spijbelaars geen boetes opgelegd gekregen. De betrapte jongeren kwamen weg met een waarschuwing. Bij regelmatig verzuim is de school verplicht de gegevens van de leerling door te geven aan Bureau Leerplicht, die dan contact opneemt met de ouders. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden