6 kindertips voor het weekend

Het is weekend! Het Parool geeft vijf tips om het weekend met je kinders door te komen.

Redactie
Mariken Beeld Edwin Deen
MarikenBeeld Edwin Deen

1. Mariken
Theatergroep Kwatta verpakt het prijswinnende en verfilmde jeugdboek Mariken, van schrijver Peter van Gestel, in een spektakel met liedjes van een live band. Klein meisje Mariken ontdekt dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, omdat het alleen telt wie je van binnen bent. De voorstelling kreeg 5 sterren van Kidsweek.
Zondag 8 mei (15:00-16:30) vanaf € 10

Ook spanning in Mariken. Beeld Edwin Deen
Ook spanning in Mariken.Beeld Edwin Deen


2. Dolfje Weerwolfje
(6+)
De musical Dolfje Weerwolfje wordt op zondag 8 mei twee keer opgevoerd in de Meervaart. Dolfje Weerwolfje is een kindermusical gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Paul van Loon. Aankomende zondag is het exact twintig jaar geleden dat het eerste boekje van Dolfje Weerwolfje werd uitgegeven.
Zondag 8 mei (14:30 en 17:00)
vanaf € 5,-.
Meervaart

3. Magic Circus
Het Magic Circus strijkt vrijdag neer in Zuid. Vergaap je aan de indrukwekkende acrobatische kunsten van de circusartiesten, magie, getalenteerde geitjes en natuurlijk een dolle clownsact.
Vrijdag 6 mei tot en met zondag 8 mei (16:00) € 10,-.
Theophile de Bockstraat

4. Pirateneiland Pampus
Forteiland Pampus verandert tijdens de meivakantie in een pirateneiland. Piraten nemen het eiland over en nemen kinderen mee op een spannende morse-speurtocht door het fort. Kleintjes mogen knutselen in het pratenhol. Kinderen worden aangespoord om verkleed te komen, dan krijgen ze een paar euro korting op de entree.
Tot en met zondag 8 mei
Pampus

Piraten op Pampus Beeld -
Piraten op PampusBeeld -

5. Er was eens... kinderboekenfestival (3-10 jaar)
Tijdens dit kinderboekenfeest kunnen kinderen genieten van verhalen van Jetty Mathurin en Glynis Terborg, Mylo Freeman en Maria Romijn, en een rap-optreden van NPGN. Ook kunnen de kinds leren rappen, tekenen en zwaardspelen.
Zaterdag 7 mei (vanaf 13:00 uur) € 3,50
Bijlmerparktheater

6. Kantjil en ZieZo Marokko (vanaf 4 jaar)
In het Tropenmuseum worden tijdens het laatste weekend van de vakantie dagelijks activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo brengt dwerghertje Kantjil kinderen langs de dieren die in het museum te zien zijn en kunnen kids een tijdelijke tatoeage laten zetten. Ook de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko, waar kinderen in een 'vliegtuig' worden meegenomen naar Marokko, is dit weekend nog te bezoeken.
Tot en met zondag 8 mei

Tropenmuseum

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden