Tips
5x Lekker eten buiten de Ring
Vanavond lekker buiten de deur eten? Hieronder vind je vijf restaurants, buiten de ring, waar onze recensenten heerlijk hebben gegeten.
Antep Kebap by Serifoglu (8,5)
Toen recensent Gilles van der Loo hoorde dat Serifoglu - de zaak waar hij op zonnige zondagen graag baklava eet - een kebabzaak is begonnen in een naburig pand, was hij er als de kippen bij. En teleurgesteld werd hij allerminst. 'Zes euro voor dít brood met déze kwaliteit vlees: wat een geluk.'
Slotermeerlaan 117
Alle dagen 11.30-00.00 uur
020 3319990
Jade Restaurant New Century Hotel (7+)
Onder in het Chinese New Century Hotel in Osdorp huist het nogal ongezellige Jade. Maar het Kantonese eten is zo slecht nog niet, concludeerde voormalige Proefwerk-recensent Hiske Versprille destijds. 'De kai choy is hier erg lekker en de tofoe met spek is ook oké. Niks waar we ondersteboven van waren, maar het meeste zat prima in elkaar.'
Fogostraat 10
ma-zo 12.00 - 22.00 uur
020 6198669
Rozengeur (8-)
Het Perzische Rozengeur in Buitenveldert serveert hartverwarmende gerechten. 'De lamsstoofpot is fantastisch zacht en troostend, met dikke plakken mollige aubergine en gele linzen,' schreef Hiske Versprille na haar bezoek. 'En als het laat genoeg is en de bodem van de pan is in zicht, alléén dan kun je vragen om een stukje tahdig: het onderkorstje van de Iraanse rijst.'
Kastelenstraat 105
ma dicht, di-zo 17-24 uur,
keuken open tot 22 uur
020 2357465
Khan (8,5)
Op een stil hoekje in Buitenveldert zitten drie Koreaanse restaurants. Hiske Versprille stapte binnen bij de kleinste; Khan, 'een onopvallend mamma-pappazaakje met systeemplafond, plastic bloemen en knipperende ledverlichting' - en rolde er dolverliefd weer uit. 'De bulgogi van buikspek en inktvis, pepers, knoflook en aangebakken ui is zo'n gerecht waarvan je pas halverwege het bord merkt dat je al minutenlang 'hummhummhumm' mompelt.'
Nederhoven 9
wo-ma lunch 12-14 (beh. zo), diner 17.30-22 uur
di gesloten
020 646 3722
Winterrestaurant Vuurtoreneiland (8)
In eerste instantie had Hiske Versprille zo haar twijfels over de wintereditie van het restaurant op Vuurtoreneiland. Maar al snel had ze door dat de focus op beschutting, intimiteit en de warmte van de haard precies in de lijn van je eigen met het seizoen veranderde behoefte zijn. Net als het eten. 'De knolselderij met gerookte boter en een eidooier is een gerecht als een dubbel donzen winterdekbed.
Vuurtoreneiland
Wisselende dagen en tijden, zie site
020 - 362 16 64
Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.