50Plus wil campagne tegen hardop mobiel bellen

50Plus wil in Amsterdam een campagne starten tegen asociaal gedrag in de stad. Zo moet, als het aan de partij ligt, hardop bellen in de openbare ruimte aangepakt worden.

Het Parool
Met een campagne wil 50plus hardop bellen in de openbare ruimte aanpakken. Beeld Ted Struwer
Met een campagne wil 50plus hardop bellen in de openbare ruimte aanpakken.Beeld Ted Struwer

De partij, die onder de leiding van lijstaanvoerder Ellen Schutten (51) de gemeenteraadsverkiezingen ingaat, maakte vrijdag het verkiezingsprogramma bekend. Daarin is het aanpakken van wat de partij 'asociaal gedrag' noemt een van de speerpunten.

Zo moet er een campagne komen, waarin duidelijk wordt gemaakt dat 'aso-gedrag niet stoer is, maar dom en hinderlijk'. Er moet maatschappelijk verzet komen, aldus de partij, met als doel dat 'de aso zich een sukkel gaat voelen'.

Hardop bellen in het openbaar is een van de heikele punten waar het verzet zich op moet richten.

Zelfstandigheid
Andere pijlers van de partij zijn zelfstandigheid, geld en de toekomst. Wat betreft de zelfstandigheid wordt gedoeld op het vereenvoudigen van gratis doelgroepvoorzieningen, voedselbanken en armoedesubsidies.

'Bureaucratie controle en wantrouwen tegenover de burgers kost vaak meer dan snelle hulp, waar sommigen helaas misbruik van maken. Het is een gemeentelijke taakte zorgen dat mensen niet in de goot belanden. Maar niet om de mensen een prettig leven te bezorgen,' aldus 50Plus.

Als het aan de ouderenpartij ligt wordt de erfpacht in zijn geheel afgeschaft. Ook willen ze meer controle op de uitgaven van de gemeente hebben.

Een zetel
Momenteel heeft 50Plus in Amsterdam nul zetels in de gemeenteraad. In de Tweede Kamer zitten vier leden van de partij, die wordt geleid door Henk Krol.

Volgens peilingen van Maurice de Hond kan de partij na de gemeenteraadsverkiezingen hier ook op een zetel rekenen.

Amsterdam Kiest

Op 21 maart goed voorbereid naar de stembus? Volg onze Facebookpagina Amsterdam Kiest om niets meer te missen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden