50Plus-voorzitter haalt uit naar 'despoot' Norbert Klein

50Plus-voorzitter John Struijlaard heeft op een extra ledenvergadering van zijn partij snoeihard uitgehaald naar de inmiddels uit de partij gestapte Norbert Klein. Die heeft zich volgens Struijlaard tegenover 50Plus-medewerkers in de Tweede Kamer sinds hij na het vertrek van Henk Krol vorig najaar fractievoorzitter werd, gedragen als een 'despoot'. Klein gaf volgens Struijlaard met zijn eigengereide gedraag totaal geen leiding aan de 50Plus-fractie de afgelopen maanden.

Redactie
John Struijlaard. Beeld anp
John Struijlaard.Beeld anp

De spanningen tussen Klein, zijn fractiemedewerkers, zijn fractiegenoot Martine Baay en het hoofdbestuur kwamen eind mei naar buiten toen Klein Baay uit de fractie zette. De partij schaarde zich echter achter Martine Baay - die tijdens de ledenbijeenkomst in Hilversum meermalen per ongeluk Martine Bijl genoemd werd - en zegde het vertrouwen in Klein op. De ruzie werd vervolgens gedurende enige weken in de pers gevoerd.

'Echt briljant'
Struijlaard zei vandaag op de ledenvergadering in Hilversum: 'Het is echt briljant van Norbert Klein om onze partij in een week tijd van vijf tot zes zetels in de peilingen naar nul of een te laten zakken. Echt briljant!', aldus een cynische Struijlaard.

Sprekers op de ledenvergadering deden een oproep aan Klein om zijn zetel in de Kamer op te geven. Klein is overigens niet aanwezig op de bijeenkomst. Een partijlid vroeg het partijbestuur of dat kandidaten voor het Kamerlidmaatschap wel gescreend had, want Klein was volgens de spreker overduidelijk gek.

Een medewerker van de fractie verhaalde ook over het slechte leiderschap van Klein in de fractie. '50Plus is geen kruiwagen met kikkers. Er was maar één kikker en dat was Norbert Klein en die is uit kruiwagen gesprongen. En ik heb nieuws voor 'm: de ooievaar komt binnenkort langs.'

Norbert Klein. Beeld ANP
Norbert Klein.Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden