Lezersbrief

'50Plus, kom verkiezingsbelofte na!'

50Plus verklaarde onlangs de strijd aan te gaan met de Amsterdamse Partij van de Ouderen (PvdO). In een ingezonden brief in Het Parool uit de bestuurscommisie van die PvdO z'n ongenoegen.

50Plus-leider Henk Krol in Den Haag.Beeld anp

De partij 50Plus deed niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2014, maar stond haar leden nadrukkelijk toe zelf een partij op te richten en mee te doen.

Een verdere toezegging, uitgesproken door voormalige partijvoorzitter Jan Nagel op diverse ledenvergaderingen voor en na de gemeenteraadsverkiezingen, was: in steden met een zittende ouderenpartij gaat 50Plus niet de concurrentie aan, of alleen in overleg.

Dit was aanleiding voor een aantal Amsterdamse 50Plus-leden om de Partij van de Ouderen op te richten. De PvdO heeft niet alleen een zetel behaald in de gemeenteraad, maar ook in de bestuurscommissies Zuid, Nieuw-West en Noord.

Het zijn de PvdO-bestuurscommissieleden die aangegeven hebben om via samenwerking met 50Plus de komende verkiezingen in te gaan. Het is onbehoorlijk van 50Plus om in het artikel in Het Parool van 13 oktober te stellen: 'De partij gaat de strijd aan met de slecht georganiseerde bestaande Partij van de Ouderen.' Waar baseert 50Plus dit op?

In hetzelfde artikel: 'Vanwege de spanningen bij die partij telt de lijst van 50Plus meer van dit soort overstappers.' Hoe kan er sprake zijn van overstappers als de oprichters van de Partij van de Ouderen lid zijn van 50Plus?

Het zou de partij sieren om zich - net als in Alkmaar - aan haar woord te houden en niet aan de gemeenteraadsverkiezing van Amsterdam mee te doen. Wat zijn verkiezingsbeloften waard als je niet eens de belofte aan je eigen leden kunt nakomen?

Yuen Keong Ng en Frits Koppers, PvdO bestuurscommissie Zuid,
Narin Koebeer, PvdO bestuurs­commissie Nieuw-West

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden