3FM komt met extra Serious Request vanwege coronacrisis

Radiozender NPO 3FM komt met een extra editie van Serious Request om geld in te zamelen voor het Rode Kruis, dat hulp biedt tijdens de coronacrisis.

Serious Request bracht eind 2019 1.418.513 euro op. Beeld ANP Kippa
Serious Request bracht eind 2019 1.418.513 euro op.Beeld ANP Kippa

3FM Serious Request: Never Walk Alone wordt gehouden van 13 tot 18 april. 3FM-dj’s gaan zich 24 uur per dag inzetten, onder andere door tegen betaling verzoekplaten van luisteraars te draaien.

Normaal gesproken is Serious Request in december en lopen dj’s - de laatste jaren, althans - door het land om geld op te halen, maar vanwege de coronamaatregelen blijven zij nu in de studio. De dj’s tijdens Never Walk Alone zijn Sander Hoogendoorn, Timur Perlin, Frank van der Lende en Eva Koreman.

Elke dj-shift duurt zes uur. Sander Hoogendoorn trapt maandag 13 april (tweede paasdag) af van 06.00 tot 12.00 uur. Na hem is Timur Perlin van 12.00 tot 18.00 uur te horen. De avonduren zijn voor Frank van der Lende en Eva Koreman, van 18.00 uur tot 00.00 uur. In de nacht presenteren verschillende 3FM-dj’s.

Luisteraars kunnen geld doneren wanneer ze een liedje aanvragen voor bijvoorbeeld iemand die ziek is, thuis werkt of onder zware omstandigheden in de zorg.

Rode Kruis

Het Rode Kruis zet zich met veel vrijwilligers in om ondersteuning te bieden tijdens deze noodsituatie. De hulpverleners helpen in heel Nederland zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en huisartsenposten. Ze vervoeren patiënten, houden overbelaste voedselbanken draaiende en verzorgen de coronapatiënten die worden opgevangen in hotels verspreid over het land.

Ook coördineert het Rode Kruis de inzameling van beschermingsmiddelen, zoals brillen, maskers en handschoenen, zodat het zorgpersoneel veilig kan blijven werken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden