3 nieuwe films die je deze week moet zien

Iedere week kun je weer nieuwe films zien in de Amsterdamse bioscopen, maar welke films mag je écht niet missen? Wij zetten ze op een rij.

Redactie
null Beeld Lorey Sebastian
Beeld Lorey Sebastian

Hell or High Water (*****)

De film speelt zich af in Texas anno 2016: de crisis, oorlogen en veranderende tijdsgeest hebben het zuidelijke leven langzaam geërodeerd. Tegen dit decor speelt het verhaal zich af: de broers Tanner (Ben Foster) en Toby (Chris Pine) beroven uit financiële nood (de familie ranch dreigt door de bank in beslag te worden genomen) een aantal banken. Een bijna gepensioneerde sheriff (Jeff Bridges) gaat achter ze aan. De broers worden niet neer gezet als criminelen, maar verzetshelden van het volk: "We're not robbing you sir, we're robbing the bank."

Te zien in Arena, City, Tuschinski, Kriterion, Filmhallen
Lees hier de hele rencensie [+]

Filmposter Beeld -
FilmposterBeeld -

The Beatles: Eight Days A Week (****)

Een aanstekelijke documentaire over de gekte rond de Beatles, in de tijd van de eerste stadionconcerten tijdens hun tweede tournee door de VS (waarbij niemand, ook de Beatles, de muziek kon horen). De bandleden vertellen zelf over hun ervaringen, maar ook fans als actrices Sigounrey Weaver en Whoopi Goldberg komen aan het woord. Bijvoorbeeld over de voortrekkersrol die de Beatles speelden bij de strijd tegen rassenscheiding in de zuidelijke staten.

Te zien in City, Filmhallen, The Movies
Lees hier de hele recensie [+]

null Beeld -
Beeld -

Genius (***)

De film is gebaseerd op de biografie over Tom Wolfe Editor of Genius van A. Scott Berg. In New York in de jaren 30 is Wolfe (Jude Law) opzoek naar iemand die zijn boek van duizend pagina's wil publiceren. Redacteur Maxwell Perkins (Colin Firth) besluit een poging te wagen. De twee personages staan qua karakter lijnrecht tegenover elkaar, maar al snel wordt de professionele relatie een hechte vriendschap.

Te zien in Filmhallen, City, The Movies
Lees hier de hele recensie [+]

null Beeld Marc Brenner
Beeld Marc Brenner

Ook in première deze week

La Fille Inconnue (***) over een Franse verpleegkundige die erg betrokken raakt bij haar patienten. Keeping Up With the Joneses (***) over twee heel verschillende stellen in een aangeharkte buitenwijk. Down To Earth (**) is een reisverslag van de voormalig snelle carrièreman Rolf Winters die kennis maakt met traditionele culturen.

Benieuwd welke films vorige week in premiere gingen? Hier vind je het archief van filmrecensies.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden