25.000 euro voor gouden tip schietpartij Wittenburg

De 17-jarige stagiair Mohammed Bouchikhi kwam op 26 januari om het leven tijdens een schietincident in een buurthuis op Wittenburg. De politie looft 25.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de daders.

Het Parool
Bloemen in de speeltuin vlakbij de plek waar de 17-jarige Mohammed Bouchikhi werd doodgeschoten. Beeld anp
Bloemen in de speeltuin vlakbij de plek waar de 17-jarige Mohammed Bouchikhi werd doodgeschoten.Beeld anp

In Opsporing Verzocht werd dinsdagavond een reconstructie van het incident getoond, die precies laat zien wat er gebeurde op 26 januari in het buurthuis in de Kleine Wittenburgerstraat.

Twee donkergetinte mannen, 1,85 en 1,70 meter lang, kwamen 's avonds het buurtcentrum binnen en begonnen vrijwel meteen te schieten. Bouchikhi vluchtte samen met anderen een klein kantoor in, dook op de grond en probeerde met zijn armen zijn hoofd te beschermen tegen de kogels. Van dichtbij werd er meerdere keren op hem geschoten.

De politie denkt dat de daders hem op dat moment aanzagen voor een ander, vermoedelijk de toen negentienjarige Gianni L., die ook in het buurtcentrum aanwezig was.

Nike-petje
Bouchikhi overleed, twee anderen raakten gewond. De schutters zijn nog altijd spoorloos.

De mannen vluchtten in een BMW, die later uitgebrand werd teruggevonden in de Dantestraat in Zuidoost. Wel konden nog sporen worden veiliggesteld, zoals een zwart Nike-petje. Iets waar de politie graag meer over te weten komt.

Daarnaast is bekend dat de personen in de BMW de situatie op Wittenburg mogelijk al drie dagen ervoor hebben verkend. De auto werd toen al gesignaleerd.

Ook denkt de politie dat er mogelijk een verband is met een schietpartij op 16 januari, ook in de buurt van het buurthuis. Daar raakte vermoedelijk niemand gewond, maar er werden wel kogelhulzen gevonden. Door de locatie wordt dit incident nu gelinkt aan het dodelijke schietincicent anderhalve week later.

'Mijn hart'
Zijn vader zegt in de uitzending sinds het overlijden van zijn zoon een doel in het leven te missen. 'Ik zie altijd zijn lachje, hij was voor mij mijn hart.'

De de politie hoopt dat na het zien van de beelden bij Opsporing Verzocht meer mensen die iets weten of iets hebben gezien zich melden. Dinsdag stond het mobiele medialab van Opsporing Verzocht al op Wittenburg. Mensen konden hier terecht met tips over schietpartij.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden