Update

245.000 bezoekers op Luchtmachtdagen

De Luchtmachtdagen op de vliegbasis Gilze-Rijen hebben vrijdag en zaterdag in totaal 245.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er circa 25.000 meer dan vorig jaar, toen de Luchtmachtdagen in Volkel werden gehouden.

null Beeld anp
Beeld anp

'Het is natuurlijk altijd gissen waarom er dit jaar nog meer belangstelling was voor de luchtmachtdagen Luchtmachtdagen dan vorig jaar', laat een woordvoerster van de luchtmacht weten.

'Waarschijnlijk is het goede weer voor veel bezoekers een stimulans geweest om te komen en wellicht speelt ook mee dat de basis Gilze-Rijen heel goed bereikbaar is.

De Luchtmachtdagen trokken op vrijdag 65.000 bezoekers en op zaterdag 180.000. Door de grote toeloop ontstonden er zaterdagmorgen op de A58 richting vliegbasis Gilze-Rijen lange files. Ook andere toegangswegen liepen vol.

Defensie adviseerde de bezoekers zaterdagmiddag om op tijd te vertrekken om te voorkomen dat er nieuwe verkeersproblemen zouden ontstaan.Dit jaar was 'Operatie Luchtsteun' het thema van de Luchtmachtdagen.

Het publiek kreeg informatie over materieel, werkwijze en de wereldwijde inzet van de luchtmacht. Ook konden de bezoekers bekijken hoe reddings- en blusoperaties verlopen en hoe het eraan toegaat in een cockpit.De Luchtmachtdagen worden gehouden om de bekendheid van de Koninklijke Luchtmacht te vergroten en om nieuwe collega's te werven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden