17-jarige jongen verdacht van vuurwerkbomaanslagen Rivierenbuurt

De politie heeft de dag voor Kerstmis een zeventienjarige jongen aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij vuurwerkbomaanslagen in de Rivierenbuurt.

Rob Rombouts
Het stadsdeelkantoor aan de President Kennedylaan Beeld Floris Lok
Het stadsdeelkantoor aan de President KennedylaanBeeld Floris Lok

Bij het stadsdeelkantoor en bij jongerencentrum 't Plein in de Vechtstraat viel in het eerste weekeinde van december zo'n bom door de brievenbus.

Zwaar vuurwerk
Een week eerder was zwaar vuurwerk bij het politiebureau op de President Kennedylaan naar binnen gegooid, waardoor de toegangsdeur en een ruit sneuvelden. De jongen ontkent. Hij werd na een nacht in de cel weer vrijgelaten, maar geldt nog steeds als verdachte.

Medewerkers van het stadsdeelkantoor troffen maandag 2 december een ravage aan. De brievenbus lag in stukken op de grond, de sensor waarmee de deur opengaat, was kapot, de intercom was weggeblazen en de plaat aan de buitenkant was verdwenen.

Bij 't Plein sneuvelden twee ruiten en vloog een deel van de brievenbus op driehoog aan de overkant door een raam.

Doodsbedreigingen
Het centrum kwam eerder in het nieuws omdat een groep jongeren, de Winterdijkpleingroep, het zou belagen. Gemeld werd dat doodsbedreigingen aan het adres van enkele welzijnswerkers op de muur van het centrum waren gekalkt.

Stadsdeelvoorzitter Paul Slettenhaar zei vervolgens dat hij de groep hard zou aanpakken. Hij vergeleek de jongens met de Diamantbuurtgroep.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden