14 jaar cel voor 70 keer steken vrouw

Erik E. uit Venray, die in 2006 zijn vrouw 70 keer stak en haar keel doorsneed, is veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf. Het gerechtshof in Arnhem legt hem die straf op voor doodslag. De zaak werd al verschillende keren behandeld, steeds met een andere uitkomst.

De rechtbank in Roermond veroordeelde E. tot 15 jaar voor doodslag. E. ontkende toen alles. In hoger beroep sprak het hof in Den Bosch hem vrij. De Hoge Raad vernietigde die vrijspraak. Bij het hof in Arnhem, vijf jaar na het misdrijf, bekende E. opeens dat hij had gestoken.

Het hof concludeerde dat E. zelf bij volle zinnen zijn vrouw heeft vermoord en legde 18 jaar op. Maar 'voorbedachten raad' vereist sinds kort nog meer onderbouwing. E. stapte naar de Hoge Raad, waardoor de zaak wéér over moest.

Nu concludeert het hof dat niet vast is komen te staan dat hij na kalm beraad heeft toegeslagen. Dat is wel vereist om iemand te kunnen veroordelen voor moord. De rechters van het gerechtshof kunnen niet uitsluiten dat E. in blinde woede een mes en een schroevendraaier heeft gepakt, het slachtoffer ongeveer 70 keer heeft gestoken en vervolgens met een mes haar keel heeft doorgesneden.

Het Openbaar Ministerie ging bij het bepalen van de strafeis in deze behandeling ook niet langer uit van moord. Het eiste begin deze maand daarom 15 jaar cel tegen Erik E. voor doodslag.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden