10x dit moet je doen dit weekend

Het weekend staat voor de deur. Wat gaan we doen? Tien tips van de redactie.

null Beeld anp
Beeld anp

MARKT
1. Opening Yada Yada markt
Het hele weekend viert de Yaya Yada markt in Zaandam zijn opening. Yada Yada is een nieuw internationaal food court, waar naast eten ook andere producten uit de hele wereld te koop zijn. Glennis Grace en Tom Tukker treden op.
Vrijdag 1 april (16:00)
Zaterdag 2 en zondag 3 april (12:00) gratis

null Beeld Yada Yada Market
Beeld Yada Yada Market


FILM
2. Ruben Terlou presenteert: Mountains May Depart

Ruben Terlou, regisseur van de geprezen VPRO-serie Langs de Oevers Van de Yangtze, presenteert zondagavond in Eye de film Mountains May Depart. In deze film wordt door middel van een hartverscheurend verhaal de invloed van de economische groei op de Chinese families, tradities en liefde verteld. De film ontving op het Filmfestival van San Sebastian de prijs voor Best European Film. Een kaartje kost 10 euro.
Zondag 3 april (20:45) € 10,-


POËZIE

3. Dichtersjubileum Ingmar Heytze
Dichter Ingmar Heytze, ook wel de 'Ongekroonde Dichter des Vaderlands', zit dertig jaar in het vak. Om dit te vieren verschijnt in april zijn verzamelbundel Voor de Liefste Onbekende. Samen met vakgenoten die hem in zijn carrière hebben geïnspireerd, zoals Hans Dorrestijn en Tommy Wieringa, blikt hij vrijdagavond in de Kleine Komedie terug op dertig jaar dichterschap. De huisband van de avond is Asfaltfeeën.
Vrijdag 1 april (20:45) € 8,75

MUZIEK
4. Concerto Instore: Lucky Fonz III
Lucky Fonz III, onder andere bekend van zijn hit Ik Heb een Meisje, geeft zaterdag een gratis Instore-sessie in Concerto. De eigenzinnige zanger bracht in februari zijn nieuwe album In Je Nakie uit, waarvoor hij smartlappen, hiphop, folk en happy hardcore op een bijzondere wijze combineerde. Wees er vroeg bij, want vol is vol.
Zaterdag 2 april (16:00) gratis

null Beeld anp
Beeld anp


EVENEMENT

5. Kussengevecht op de Dam
Zaterdag wordt op de jaarlijkse World Pillow Fight Day op de Dam gevierd. Neem je eigen kussen mee, laat vooral je breekbare spullen thuis en mep jezelf - zodra het startschot is gegeven - het zonnige weekend in. Meer dan zeventienduizend mensen geven op Facebook aan dat ze aanwezig zijn, dus het belooft een geslaagde editie te worden.
Zaterdag 2 april (15:00) gratis

null Beeld anp
Beeld anp


CULTUUR
6. Kunstenaarsbal 2016

Tijdens het Kunstenaarsbal worden de bezoekers ondergedompeld in exposities, theater, muziek en nog veel meer kunstdisciplines. Iedereen is welkom, en het belooft met meer dan vijftig kunstenaars, twintig performances en 25 dj's en bands een groot spektakel te worden. Onder andere Jungle by Night Soundsystem en Jameszoo treden op in de Stadsschouwburg.
Zaterdag 2 april (22:00) € 30,-

null Beeld Het Kunstenaarsbal
Beeld Het Kunstenaarsbal

OPEN HUIS
7. Open huis bij het Nationale Opera & Ballet
Het Nationale Opera & Ballet opent zaterdag voor iedereen de deuren. Deze hele dag zijn er activiteiten op het gebied van opera, ballet en theatertechniek. Zo kun je een openbare dansles volgen, of kun je een kijkje achter de schermen nemen. Het evenement is voor jong en oud.
Zaterdag 2 april (11:00) gratis

MUZIEK
8. Bijlmer Klassiek: fluitgroep KCO
In de serie intieme klassieke concerten in het Bijlmer Parktheater komt de fluitgroep van het Koninklijk Concertgebouw zondag met een speciaal programma waarin zowel werk van Bach als van modernere componisten wordt gespeeld.
Zondag 3 april (11:00) vanaf € 16,-

null Beeld Bijlmer Parktheater
Beeld Bijlmer Parktheater


CONCERT

10. Benefietconcert Voor Kinderen Op de Vlucht
Paradiso staat zaterdag in het teken van SOS: een Benefietconcert Voor Kinderen Op de Vlucht. Door vijf korte concerten, met feestelijke klanken, volg je op deze avond de weg van vluchtelingen door verschillende landen. De opbrengst van de avond gaat naar organisaties die jonge vluchtelingen helpen met opvang.
Vrijdag 1 april (19:00) € 20,-

THEATER
9. Suus zingt Annie M.G

Zondagmiddag zingt Suzan Seegers de liedjes van Annie MG Schmidt in het Zonnehuis in Noord. Aan de hand van Annie's liedjes en gedichten gaat Seegers op zoek naar de vrouw achter het repertoire. Ze komt erachter dat ze eigenlijk best veel op haar lijkt.
Zondag 3 april (15:00) € 16,-

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden