10x dit moet je doen dit weekend

Het weekend staat voor de deur. Wat gaan we doen? Tien tips van de redactie.

Redactie
TonTon Club XL Beeld -
TonTon Club XLBeeld -

ETEN EN DRINKEN
1. Toffe voedselverhalen
De Youth Food Movement presenteert 'Als warme broodjes', een reeks avonden in Pakhuis de Zwijger waar gediscussieerd wordt over hoe ondernemers kunnen bijdragen aan een beter voedselsysteem. Deze keer staat de avond in het teken van fastfood. Kan het gezonder? En hoe gezond is fastfood uit de razend populaire foodtrucks eigenlijk? Fastfood-ondernemers krijgen het woord en Peter Buurman draagt een column voor.
Vrijdag 11 maart (20:00) €5,-

2. Theaterstuk 'De wereldverbeteraar'
Vanaf dit weekend is het volop geprezen theaterstuk De Wereldverbeteraar van Thomas Bernhard acht dagen te zien in theater Frascati. Het stuk gaat over een filosoof die nu teruggetrokken leeft. Lang geleden heeft hij een wetenschappelijke verhandeling geschreven ter verbetering van de wereld, waar hij nu een eredoctoraat voor in ontvangst mag nemen. Het gaat alleen erg slecht met hem, zijn lichaam en geest zijn in verval. Voor het licht dooft houdt hij een betoog tegen de hele wereld, de mensheid, de kunst, de liefde en zelfs tegen zichzelf.
Frascati
Van 11 tot 19 maart (niet op zon- en maandag) (20:30) vanaf €13,50

3. 24H Amsterdam: West
Komend weekend staat 24H Amsterdam in het teken van West. Op zaterdag en zondag is het mogelijk om via ongeveer vijftig evenementen in theaters, musea, clubs en winkels de creatieve en ongewone kant van West te leren kennen. Zo kun je op zaterdag in het hypermoderne CityHub hotel in bed worden toegezongen door een singer-songwriter. In Happyhappyjoyjoy, het restaurant van tv-kok Julius Jaspers, kun je je eigen bao (een gestoomd broodje dat gevuld kan worden met allerlei lekkers) samenstellen. Om het weekend af te sluiten ­organiseert SportPlaza Mercator op zondag nachtzwemmen met als thema Hawaï; vergeet je zwemkleding met bloemenprint dus niet.
Verschillende locaties
Zaterdag 12 en zondag 13 maart

Happyhappyjoyjoy Beeld -
HappyhappyjoyjoyBeeld -

WORKSHOP
4.
Japanse theeworkshop
Stichting 't Japans Cultureel Centrum organiseert een workshop over de Japanse theeceremonie. Uiteraard kun je de Japanse thee proeven, maar ook leer je hoe de thee wordt bereid, wat een theeceremonie inhoudt en welke hapjes er het beste bij passen. Ook wordt de geschiedenis en de culturele achtergrond van Japanse thee besproken. De workshop duurt een uur.
't Japans Cultureel Centrum
Zaterdag 12 maart (16:00) € 35,-

SALON
5.
Ontspannen zondagmiddagsalon
Op zondagmiddag organiseert Ostade A'dam in samenwerking met theatergroep De Gemeenschap/L'usine een ontspannen middag met diverse interessante gasten uit de kunst, de wetenschap en andere levensterreinen. Zo komt Anna de Rijk, die onder andere op de internationale covers van Elle en Glamour stond, vertellen over haar leven als topmodel. Operazangeres en harpiste Ekaterina Levental zorgt voor de muziek.
Ostade A'dam
Zondag 13 maart (16:00) € 5,- (inclusief soepje)

MUSICAL
6.
Pippin
Vijf weken lang is de met vier Tony-awards bekroonde musical Pippin te zien in Carré. Carré haalt de hitmusical naar Amsterdam voor 'Broadway aan de Amstel', een nieuwe traditie waarbij elk jaar Amerikaanse producties van Broadway te zien zijn. De voorstelling vertelt het verhaal van Pippin, een jonge prins die op zoek is naar de zin van het leven en zichzelf. Pippin zit vol met acrobatiek en de muziek is gecomponeerd door Stephen Schwartz, die bekend is van de muziek van de musical Wicked.
Carré
Vrijdag 12 maart (20:00) vanaf 32,50
Zaterdag 13 maart (14:30 en 20:00) vanaf € 29,50
Zondag 14 maart (13:00 en 19:00) vanaf € 32,50

Tot en met 10 april

Pippin Beeld Joan Marcus
PippinBeeld Joan Marcus

GAMEN
7. TonTon Club XL
De Zuiveringshal van de Westergasfabriek wordt ook dit jaar weer omgebouwd tot TonTon Club XL. Wat de rest van het jaar een kleine speelruimte op de Wallen is breidt zich tijdelijk uit tot een arcadehal met meer dan 200 spelautomaten. Na het succes van vorig jaar kan je er nu niet een, maar twee weekenden terecht voor nostalgische flipperkasten, racers, airhockeytafels en schietspellen. Honger van al dat gamen? Er worden elke dag Japanse en Amerikaanse gerechten geserveerd.
Zuiveringshal
donderdag 11 maart tot en met zaterdag 13 maart (16:00-01:00) gratis

TonTon Club XL Beeld De Fotomeisjes
TonTon Club XLBeeld De Fotomeisjes

COMEDY
8. Best of Boom
Vanaf vrijdag staat comedyclub Boom Chicago in het teken van Best of Boom 2016. De hele maand maart, op woens- en donderdag zijn de favoriete momenten, scènes en improvisaties opnieuw te zien op het toneel.
Boom Chicago
De hele maand maart, op woensdagen en donderdagen (20:15) vanaf € 12,-

MUZIEK
9. London Calling
Vrijdag en zaterdag staat Paradiso in het teken van London Calling. Het festival, dat twee keer per jaar gehouden wordt, is hét evenement waar veelbelovende artiesten spelen. Zo stonden The Libertines, Editors en Snow Patrol er vlak voor hun doorbraak. Deze editie bestaat de line-up uit zo'n 25 acts, waaronder de IJslandse band Vök en Nothing But Thieves uit Engeland.
Vrijdag 12 maart en zaterdag 13 maart
Dagticket € 20, passe-partout € 35

Black Honey Beeld -
Black HoneyBeeld -

THEATER
10. De Meest Zwaarmoedige Voorstelling Ooit

De naam van dit theaterstuk doet vermoeden dat het een verdrietige bedoeling gaat worden. Dat is niet waar. De Meest Zwaarmoedige Voorstelling gaat juist over het plezier van somber zijn. Het is toch best lekker om af en toe flink te janken?
Vrijdag 12 maart en zaterdag 13 maart (16:00) € 15,-
De School
(let op: zondag afgelast!)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden