Plus

100% Coco

Twijfel niet aan jezelf, er is niets mis met je, je bent 100 procent in orde, is de boodschap aan tienermeisjes van Niki Smits boekenreeks 100%. Ruim tien boeken schreef Smit over pubermeisjes, die worstelen met zichzelf en hun omgeving. Een verfilming kon niet uitblijven en die is er nu met 100% Coco.

100% Coco Beeld
100% CocoBeeld

De dertienjarige Coco (spontane Nola Kemper) wijkt op school met haar originele fleurige kleding sterk af van de grauwe spijkerbroekenbrigade. Het maakt haar tot pispaaltje van de populaire schoolbitch (Merel de Zwart), die haar uitscheldt voor Coco de Clown. Het berooft Coco van haar zelfvertrouwen en ze hijst zich voortaan ook in onopvallende kleding.

Dat zij ook nog eens op dezelfde jongen (Valentijn Avé) valt als de bitch maakt haar helemaal tot doelwit van het loeder. Coco kan alleen nog zichzelf zijn in haar modevlog, waarin ze onder een pseudoniem vrolijke kleding presenteert. Als de vlog een hit wordt onder jongeren, trekt hij de aandacht van de professionele modewereld, waarna de film in Parijs eindigt.

Regisseur Tessa Schram wil met 100% Coco waarschijnlijk in de voetsporen treden van haar vader Dave, die vijf boeken van Carry Slee verfilmde. Het zou best eens kunnen dat 100% Coco ook tot een reeks uitgroeit, want de film vinkt weinig origineel, maar wel vaardig alle elementen, met als belangrijkste onzekerheid en verliefdheid, van het genre van de meisjesfilm af. Ook fijn voor de makers: er is een eeuwige doelgroep, want onzekere dertienjarige meisjes zullen er altijd zijn.

100% Coco

Regie Tessa Schram
Met Nola Kemper, Valentijn Avé
Te zien in Cinema Amstelveen, Arena, De Munt

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden