10 x weekendtips: Gay Pride en de Moderne Hippiemarkt van Roest

Of je nou zin hebt om te dansen, naar het witte doek te kijken of juist naar beschilderde doeken; Amsterdam biedt elk weekend tal van evenementen. Maar omdat het weekend nou eenmaal maar twee dagen duurt, helpt Het Parool je met het kiezen van de leukste of bijzonderste evenementen die je dit weekend niet mag missen. Tips van onze redactie.

Redactie
null Beeld Moderne Hippies Markt
Beeld Moderne Hippies Markt

FILM // André Hazes - zij gelooft in mij
Locatie: Ketelhuis | Zaterdag 26 juli 21.30 uur
Website

Aan de parkzijde van het Ketelhuis vertoont deze bioscoop zaterdag 26 juli rond zonsondergang voor het eerst deze zomer een film in de openlucht: André Hazes - zij gelooft in mij, de briljante documentaire uit 1999 van John Appel over deze Amsterdamse volkszanger. Het is een opgesmukt portret van zijn leven, zijn strijd tegen de alcohol, zowel lief als leed binnen zijn gezinsleven. Verder draait hier tot en met 30 augustus elke zaterdag een andere film, waar gratis naar kan worden gekeken, met een drankje en een hapje. Ter ere van het vijftienjarig jubileum van het Ketelhuis staan alleen Nederlandse films uit de afgelopen vijftien jaar op het programma. Zoals 2 augustus Rent-a-friend van Eddy Terstall en 23 augustus Alles is liefde van Joram Lürsen. Zie de website voor het volledige programma.

THEATER // Spektakel X
Locatie: Schram Studio's (Grasweg 50, Amsterdam-Noord)
Tot en met 9 augustus (behalve zondag en maandag, maar wel zondag 3 augustus) om 20.30 uur
Website

Circus Treurdier met een 'interactieve, absurdistische muziektheaterbeleving': radicaal entertainment over de invloed van de media. Van en met o.a. Jan-Paul Buijs en Thomas Spijkerman, muziek Frank van Kasteren en Bart Rijnink, regie Joost van Hezik. Zaterdag 26 juli is de première. Kaarten via Bellevue (5305301), de website of aan de deur.

THEATER // ZOMERSTOP

Twee voorstellingen hebben na dit weekend een zomerstop en zijn vanaf ongeveer medio augustus weer te zien:

Bedscènes
Vrijdag 25 juli om 20.30 uur, zaterdag 26 juli om 16.00 en 20.30 uur en zondag 27 juli om 15.00 uur

Website

DeLaMar Producties brengt de derde zomerkomedie met Tjitske Reidinga. Een relatieklassieker van Alan Ayckbourn uit 1975, verder met o.a. Loes Luca, Lies Visschedijk en Dick van den Toorn, vertaling en regie Antoine Uitdehaag. Deze productie is vanwege succes daarna verlengd van dinsdag 19 augustus t/m zondag 21 september (behalve maandag). Zie de website voor aanvangstijden.

THEATER // Anne
Vrijdag 25 juli om 20.00 uur, zaterdag 26 juli om 14.00 en 20.00 uur en zondag 27 juli om 14.00 uur

Website

Een toneelstuk van Jessica Durlacher en Leon de Winter, gebaseerd op het dagboek van Anne Frank. Met Rosa da Silva in de titelrol en verder o.a. Paul R. Kooij, Barbara Pouwels, Chava voor in 't Holt en Debbie Korper, regie Theu Boermans. Deze voorstelling is geselecteerd door het Nederlands Theaterfestival. Deze productie is weer te zien vanaf woensdag 13 augustus tot minstens eind november. Zie de website voor aanvangstijden.

MUZIEK // The Jayhawks
Locatie: Paradiso | Vrijdag 25 juli 20.30 uur
Website

Aanstekeliijke rootsrock en alternatieve country van de albums Sound of lies, Smile en Rainy day music (1997 -2003) met de line up van destijds: Gary Louris, Tim O'Reagan, Marc Perlman, Karen Grotberg en Kraig Johnson. Met in het voorprogramma om 19.30 uur singer-songwriter Tim Knol en zijn maat, de gitarist Anne Soldaat. Beiden zijn grote fans van The Jayhawks.

MUZIEK // Berget Lewis
Locatie: Concertgebouw | zaterdag 26 juli vanaf middernacht tot 01.30 uur
Website

Voor het eerst in jaren is hier weer een nachtconcert, zoals voorheen geregeld. Souldiva Berget Lewis treedt hier vanavond eindelijk weer eens 's nachts op. Ze zingt, met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw onder leiding Jurre Haanstra, repertoire van grote voorbeelden als Billie Holiday, Aretha Franklin, Tina Turner en ook van Ray Charles. Er zijn gastoptredens door de popgroep Adlicious en het ZO! Gospel Choir uit Zuidoost.

KIND // BuitenSpelen
Locatie: Vondelpark Openluchttheater | Zaterdag 26 juli om 13.00 uur
Website

Een weeklang hebben kinderen van 8 t/m 10 in het Vondelpark Openluchttheater 'buiten gespeeld'. Het resultaat laten ze vandaag zien.

NACHTLEVEN // CRAFT Festival
Locatie: NDSM-Werf | zaterdag 26 juli van 12.00 tot 23.00 en de afterparty van 23.00 tot 06.00 uur
Website

Early hardcore, hardcore, hardstyle, raw hardstyle op zeven podia met vele dj's onder wie Zatox live, Crypsis, Alpha², High Voltage, Bass Modulators, Titan, Isaac Luna, Josh & Wesz e.a. Vanaf 23.00 uur de After Mother Fuckers CRAFT Festival-afterparty: met o.a. dj's 2 Sidez (live), Charly, Lownoise & Mental Theo en Chain Reaction B-Front.

GAY // Amsterdam Gay Pride
Locatie: Binnenstad | zaterdag 26 juli tot en met zondag 3 augustus
Website

Met straatfeesten, tentoonstellingen, voorstellingen, travestie, films in Rialto en op de Nieuwmarkt, voorlichtingsbijeenkomsten, debatten, sport en spel, Grey Pride in zorgcentra, van vrijdag 1 tot en met zondag 3 augustus optredens op het Rembrandtplein door o.a. Anita Meijer en Conchita Würst, zaterdag 2 augustus vanaf 14.00 uur de tradtionele botenparade op de Prinsengracht en de Amstel en nog veel meer. Zie de PS van de Week-gay special van zaterdag 26 juli of de website van de organisators.

EXPOSITIE // De verheerlijking van de man
Locatie: Allard Pierson Museum | Van zaterdag 26 juli tot en met zondag 21 september
Website

Tentoonstelling, samengesteld door Diederick van der Lee, met als thema de verbeelding van de man door de ogen van de man. De tentoonstelling werpt een nieuw licht op de collectie van het museum. Bij de tentoonstelling worden beelden gebruikt van vooraanstaande internationale fotografen als Brett Lloyd (London), Paul Scala (London), Maciej Toporowicz (New York), Sergey Melnitchenko (Oekraïne), Martin C. de Waal (Nederland) en de illustrator Gordon Flores (Parijs).

Het adres van het museum is Oude Turfmarkt 127: 020-5252556. Open van dinsdag t/m vrijdag 10:00-17:00 zaterdag zondag 13:00-17:00.

MIX // Moderne Hippies
Locatie: Roest (Czaar Peterstraat 213) | Zaterdag 26 juli van 13.00 tot 19.00 uur
Website

Minifestial als ontmoetingsplek voor vrije geesten een markt, workshops en massages. Verder is er muziek op het Damaris pop-up podium, er is een natuurlijke cosmeticawinkel, tweedehandskleding is te koop of te ruil, er is 'kunstige kunst', er zijn femme fatale-juwelen en nog veel meer. Allemaal onder het motto: don't worry, let your hair hang down and be happy.

null Beeld Ketelhuis
Beeld Ketelhuis
null Beeld Spektakel
Beeld Spektakel
null Beeld Berget Lewis
Beeld Berget Lewis
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden