Weekendtips

10 x Weekendtips: de Dijk in het Concertgebouw en een kijkje in het Volkshotel

Of je nou zin hebt om te dansen, naar het witte doek te kijken of juist naar beschilderde doeken, Amsterdam biedt elk weekend tal van evenementen. Maar omdat het weekend nou eenmaal maar twee dagen duurt, helpt Het Parool je met het kiezen van de leukste of bijzonderste evenementen die je dit weekend niet mag missen. Tien tips van onze redactie.

Redactie
null Beeld Parool
Beeld Parool

FILM // Les yeux sans visage
Locatie: Eye | zondag 6 juli om 21.30 uur
Website
Frans-Italiaanse film uit 1961 van Georges Franju over een briljant plastisch chirurg die tracht het gezicht van zijn dochter na een auto-ongeluk te herstellen. Met Pierre Brasseur en Edith Scob. Deze film maakt deel uit van films rond David Cronenberg - the exhibition, de zomertentoonstelling tot en met 14 september rond het oeuvre van de eigenzinnige, Canadese filmmaker David Cronenberg. Met als hoofdthema fysieke en psychologische transformaties van zijn personages. Zie de website voor alle films van David Cronenberg en films van anderen in dezelfde stijl.

THEATER // Over het IJ Festival
Locatie: NDSM terrein | t/m zondag 13 juli van 13.45 tot 19.45 uur
Website
Tal van verrassende locatievoorstellingen, vooral over de stad en haar inwoners. Zoals dagelijks (beh. ma) De onzichtbare man van Orkater en fotograaf/beeldend kunstenaar Michiel Voet over - en mét - de Algerijnse vluchteling Karim Rantani die al jaren illegaal in Amsterdam woont.

Aanvang 19.00 en 21.30 (zaterdag 12 en zondag 13 juli ook om 15.00 uur). En nog veel meer.
Zie de website voor een volledig overzicht van alle voorstellingen en activiteiten.

undefined

5D Festival Beeld Saris & den Engelsman
5D FestivalBeeld Saris & den Engelsman

THEATER // Moulin Rouge
Locatie: Remise Electrische Museumtramlijn| vrijdag 27 en zaterdag 28 juni 21.00 uur
Website
Theatergroep Troost brengt deze openluchtvoorstelling, gebaseerd op de bekende film van Baz Luhrman over kunstenaars in Parijs. Spel en zang o.a. Stefan Breek, Bregje Hermans en Rocco van Loenen (ook regie). Het terrein is open vanaf 19:30 en dan kan er ook worden gegeten en gedronken. Kaarten via de website.

MUZIEK // De Dijk
Locatie: Concertgebouw| zaterdag 28 juni 21.00 uur |
Website
Het openingsconcert van Robeco SummerNights met populaire Nederlandse popgroep. Om 20:00 begint het voorprogramma in de Museumfoyer met eigenzinnige folkpop door trio Zazi. Na het concert van de Dijk, ook in de foyer een optreden van Teus Nobel Liquid Music Quintet. Zie de website voor het volledige programma van de Robeco SummerNights tot eind augustus.

MUZIEK // Falstaff
Locatie: Oosterpark| Zaterdag 28 juni en maandag 30 juni om 20.00
Website
De Nationale Opera brengt in het kader van het Holland Festival deze opera van Giuseppe Verdi, gebaseerd op Shakespeare. Met Ambrogio Maestri in de titelrol, met het Concertgebouworkest en het koor van de Nationale Opera, regie Robert Carsen.

Falstaff Beeld Catherine Ashmore
FalstaffBeeld Catherine Ashmore

KIND // Awkward
Locatie: de Krakeling | Zaterdag 28 juni om 19.30 uur
Website
Los Project - een onderdeel van de Jeugdtheaterschool Zuidoost - met een voorstelling over veertien jonge mensen die zich onttrekken aan de buitenwereld. Ze worstelen met hun seksualiteit en zoeken veiligheid bij elkaar op de flat; op zoek naar acceptatie, vanaf 15 jaar.

NACHTLEVEN // Volkshotel
Locatie: Volkshotel | zaterdag 28 juni vanaf 09.00
Website
Wie benieuwd is naar het Volkshotel in het voormalige Volkskrantgebouw in de Wibautstraat, kan morgen vanaf 09.00 uur gratis komen kijken. Er zijn op vijf verdiepingen exposities, optredens en meer; ook in Canvas op de zevende en Doka in de kelder. Om 21.00 uur - de toegang wordt dan 15 euro - begint het eerste feest met o.a. jazzpianist Michiel Borstlap, verrassingsconcerten in hotelkamers en de dj's Joost Nicolai en Mike Huckaby.

Volkshotel Beeld Leonor von Salisch
VolkshotelBeeld Leonor von Salisch

FESTIVAL // Nomads
Locatie: Sportpark Riekerhaven | Zaterdag 28 juni 11.00 -23.00
Website
Dance festival met classic, club en house. Dj's Boris Werner, Chez Damier, Kerri Chandler, Marshall Jefferson, Phil Weeks, Robert Owens en anderen.

GAY // House of Bad Habits
Locatie: Hilton Hotel | Zaterdag 28 juni van 15.00 tot 23.00 uur
Website
Dancefeest in de tuin van het statige hotel georganiseerd door Club Nyx, met dj's Lucien Foort, Dimitri Kneppers, Fajah Lourens, Sjeazy Pearl en anderen. Thema: camping.

EXPOSITIE // Curiosity
Locatie: Appel Art Centre (Prins Hendrikkade 142) | Dinsdag t/m zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur en zondag van 12:00 tot 18:00 uur
Website
Met werk van onder andere Nina Katchadourian, Matt Mullican, Leopold en Rudloph Blaschka. Alles in het teken van verwondering, fascinatie en onderzoek. De expositie is samengesteld door Brian Dillon.

EXPOSITIE // Reis in de tijd, history en royalty
Locatie: Nieuwe Kerk | 28 juni tot en met 14 september 10.00-17.00 uur
Website
Historicus Herman Pleij adviseerde bij de samenstelling van een expositie over de geschiedenis van de Oranjes met video's, projecties, een audioguide en dagelijks hemelse klanken op het orgel.

MIX // Plantage Weesperbuurtfeest
Locatie: Wertheimpark | Zondag 29 juni van 14.00 tot 18.00 uur
Website
Niet-commerciële instellingen uit de buurt presenteren zich, buurtgenote Zina Kisch loopt rond met haar 'peepbox' om het verhaal van de eerste zoen op te vangen, het kleinste museum ter wereld is er, er is een kinderkraam en er zijn optredens door C-Turtles, Stevie & the Storytellers en 'beauty with brains' Dolly Bellefleur (die het hele feest presenteert). Er kan vanaf 16:15 worden gedanst op chansons van Padam en vanaf 17:15 speelt Del Norte!

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden