10 x Weekendtips: Canal Parade slotfeesten, Dekmantel en lopen in een aquabubble

Of je nou zin hebt om te dansen, naar het witte doek te kijken of juist naar beschilderde doeken; Amsterdam biedt elk weekend tal van evenementen. Maar omdat het weekend nou eenmaal maar twee dagen duurt, helpt Het Parool je met het kiezen van de leukste of bijzonderste evenementen die je dit weekend niet mag missen. Tips van onze redactie.

Redactie
null Beeld The normal heart
Beeld The normal heart

FILM // Gay & Lesbian Summer Festival Marathon
Locatie: Rialto | Zondag vanaf 15 u
Website
In twee zalen het slot van dit festival met gay- en lesbofilms. Met o.a. de films Zwei Mütter, Reaching for the moon, Cloudburst, The way he looks en Test.

THEATER // The normal heart
Locatie: DeLaMar | zat 2 t/m zo 10 augustus (beh. di)
Website
Kemna Theater brengt i.s.m Opus One opnieuw de Broadwayhit van Larry Kramer over de opkomst van de aidsepidemie in New York in de jaren tachtig. Vertaling Coot van Doesburgh, spel Frederik Brom, Henriëtte Tol, Freek Bartels, Thijs Römer, Kevin Hassing, Jelle de Jong, Daniel Cornelissen en Beau Schneider, regie Job Gosschalk.

THEATER // Dolf Jansen en Martinus de Goederen
Locatie: Vondelpark Openluchttheater |
Website
Dolf gaat van stand up comedy via lastige vragen naar improvisatie zonder vangnet. Met heel veel grappen. En flarden poëzie. Om die poëzie tot prachtige liedjes te maken komt singer-songwriter Marinus de Goederen (a balladeer) mee. Hij doet mee, speelt mee, uitroepteken...' Vooraf - om 20.30 uur - speelt cabaretière Kirsten van Teijn, in 2013 winnares van het Groninger Studenten Festival, een gedeelte uit haar voorstelling Heilloos.

MUZIEK // Pierre Alexandre
Locatie: Muziekgebouw aan 't IJ | vrij 1 en zat 2 augustus om 20.30 u
Website
Love Masisi benefietgala: musicalster Alexandre brengt songs van o.a. Queen, Johnny Hartman, Sammy Davis Jr., Jacques Brel, Mario Biondi en Grace Jones. De opbrengst gaat naar een gender equality & health organization in Haïti dat zorgt voor safe houses voor LGBT Haitians.

MUZIEK // Opera meets the blues
Locatie: Concergebouw Kleine Zaal | zat 2 augustus om 20.00 u
Website
De Haagse jazzpianist Peter Beets treedt op met zijn trio op met als solisten de klassieke zangeressen Judith van Wanroij en Hetty Jansen. Ze gaan de uitdaging aan om beroemde operamelodieën te laten swingen. Spannende improvisaties doen de rest. Saint-Saëns, Fauré en Poulenc, ze krijgen een heel ander jasje zonder hun kern te verliezen.

KIND // Optimist on tour
Locatie: Scheepvaartmuseum | zat 2 t/m vrij 8 augustus van 10.00 tot 15.00 uur
Website
Kinderen leren achter het museum zeilen in een optimist (een jeugdzeilboot). Verder kunnen ze varen in kano's en lopen in een aquabubble, vanaf 7 jaar oud.

NACHTLEVEN // Dekmantel
Locatie: Amsterdamse Bos | vrij 1, zat 2 en zon 3 augustus vanaf 13.00 u
Website
Festival met techno house, obscure disco en drum & bass. Met o.a. Jeff Mills, Ben Klock & Ryan Elliott, Marcel Dettmann & Luke Slater. Nina Kraviz, Julio Bashmore, Bicep, Andrew Weatherall, Surgeon (solo dj-set), Boddika, Efdemin & Marcel Fengler, Steffi & Answer Code Request, Jimmy Edgar, Kyle Hall & Jay Daniel. Atom & Tobias (live), Joey Anderson, Young Marco, Mark du Mosch en Interstellar Funk. Zie de website voor de line-up.

GAY // Canal Parade
Locatie: Van het Westerdok via de Prinsengracht, Amstel, Oudeschans en naar het Oosterdok | zat 2 augustus vanaf 14.00 u
Website
Canal Parade: het hoogtepunt van Gay Pride. Met circa tachtig boten varen over de hele Prinsengracht. Ook dit jaar worden honderdduizenden mensen verwacht. Om verzekerd te zijn van goed zicht, is het verstandig om er vroeg bij te zijn of bij de Oudeschans te gaan staan. Daar is het vaak minder druk.

GAY // Canal Parade slotfeesten
Locatie: Rembrandtplein | vrij 1, zat 2 en zo 3 augustus
Website
Dit jaar zijn er ook slotfeesten op het Rembrandtplein. Thema's zijn 'Young & out', 'Listen to the colours' en zondag het officiële Gay Pride slotfeest.

EXPOSITIES // Scholen van Noord
Locatie: Museum Amsterdam Noord | zat 2 augustus t/m zon 30 november op dinsdag t/m zondag
Website
Expositie met historische informatie en (klassen-)foto's van en over scholen van weleer in Noord.

null Beeld Summer Festival Marathon
Beeld Summer Festival Marathon
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden