Weekendtips

10 x dit moet je doen dit weekend

Het weekend staat voor de deur. Wat gaan we doen? Tien tips van de redactie.

Jun Park leert je Kimchi te bereiden tijdens haar workshop Beeld Web-upload
Jun Park leert je Kimchi te bereiden tijdens haar workshopBeeld Web-upload

ETEN&DRINKEN
1. Workshop kimchi maken
Wist u dat er zo'n honderd verschillende soorten ­kimchi zijn? Jun Park geeft aan de hand van haar oma's ­recept een workshop over hoe dit van oorsprong ­Koreaanse gerecht kan worden gemaakt door kool en groente te laten fermenteren. Het woord kimchi betekent 'verzonken groente' en verwijst naar de bereidingswijze. De kosten zijn €40 en de workshop zal ­ongeveer twee uur duren.

2. High tea party bij Ma Bella
Cupido heeft zijn pijlen geslepen en zal niet alleen richten op geliefden, maar ook op de hapjes van de High tea party van Ma Bella. Speciaal voor Valentijnsdag organiseert het restaurant twee dagen een buffetparty. Voor €24,50 kun je genieten van een onbeperkt high tea ­buffet, huisgemaakte hapjes en biologische theeën van Yumcha. Vooraf reserveren is verplicht.

3. Genieten van gevogelte van het spit
Tijdens het Sunday Roast evenement van Amsterdam Roest kunt u gezamenlijk eten en genieten van lokaal gevogelte van het spit. Deze editie van Sunday Roast is een speciale Valentijnseditie, waar natuurlijk alle tortelduifjes centraal staan. Ook aan het spit, want er zullen een Schipholgans, gashaantjes, fazanten en ­duiven worden geroosterd.

4. Met het bord op schoot luisteren naar Eva de Rijk
Eva de Rijk zingt liedjes uit diverse windstreken en begeleidt zichzelf op gitaar. Met het bord op schoot kun je in Tugela85, een mooi oud schoolgebouw, luisteren naar de bestaande melodieën, die ze omzet in grotendeels Nederlandstalige teksten. De kosten zijn €8 met een maaltijd, en €5 euro zonder maaltijd.

5. De Buurtkokkin kookt voor Valentijn
In het Valentijnsweekend kookt cateringbedrijf De Buurtkokkin een romantisch driegangendiner in het Blauwe Theehuis in het Vondelpark. Voor drie gangen betaalt u €17,50; voor alleen een hoofdgerecht €10.
Als u allergieën hebt of vegetariër bent kunt u dat bij het reserveren aangeven.

MUZIEK
6. Amsterdam Songwriters Guild Presents: Ro Halfhide
Begin je weekend goed in Pakhuis de Zwijger. Daar spelen namelijke elke vrijdag in het eetcafé songwriters uitgekozen door de Amsterdam Songwriters Guild. Je kunt luisteren naar de creatieve muzikale voorhoede van Amsterdam met deze keer de Nederlands/Surinaamse Ro Halfhide. Halfhide is eem singer-songwriter en producer uit Amsterdam met songs in de traditie van zangers als Paul Simon en Ben Harper. Reserveren is aan te raden.

Eet tijdens Sunday Roast gevogelte van het spit Beeld Dreamstime
Eet tijdens Sunday Roast gevogelte van het spitBeeld Dreamstime

FEEST
7. Heropeningsfeest De Kroon
Na weken van sloopwerkzaamheden en restylen van De Kroon Restaurant, is de Kroon heropend en dat vieren ze met een feestje. Je kan het nieuwe concept met eigen ogen aanschouwen op 13 februari vanaf 22 uur. Geniet van de nieuwe prachtige ruimtes en kom een dansje maken gedirigeerd door de vaste DJ Radikal Roy.

THEATER
8. Theatervoorstelling voor kinderen: HATSEFLATS!
Bij een show van kindertheater HATSEFLATS! weet je nooit wat er komt, want alles wordt ter plekke bedacht. De kinderen bepalen waar het theatergezelschap een voorstelling over maakt. HATSEFLATS! is het leukst voor kinderen tussen de vijf en tien jaar oud. Ouders mogen ook meedoen. De Deuren gaan open om 12.30 uur en de voorstelling begint om 13.00 uur. De kaarten kosten vijf euro.

9. Valentijnsdag bij De Nieuwe Poort
Heb je nog geen plannen voor Valentijnsdag? Dan kan je naar de Valentijnsdag van ontmoetingshuis De Nieuwe Poort. Jongeren die wat willen betekenen voor een ander en graag in contact staan met iemand van een oudere generatie gaan op date met een Amsterdamse oudere man of vrouw. Er zullen verschillende uitjes worden georganiseerd, maar het wordt ook heel erg gewaardeerd als je zelf een leuk uitje bedenkt voor deze speciale date. Eind van de middag is er een borrel en muziek.

Vier de heropening van De Kroon Beeld Roy Del Vecchio
Vier de heropening van De KroonBeeld Roy Del Vecchio

FESTIVAL
10. Finale Grachtenfestival Conservatorium
Tijdens het weekend vindt het Grachtenfestival plaats. Zoals u inmiddels van het festival gewend bent staat het podium vol met jonge musici, componisten en prijswinnaars. Op zondag 14 februari om twee uur 's middags strijden zes kandidaten tijdens de finale van het Grachtenfestival Conservatorium. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 2.000 voor scholing en ontwikkeling ter beschikking gesteld door Stichting Mohamed Yakoubi en een optreden tijdens het lunchconcert in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw op woensdag 29 juni. Tijdens het luisteren kunt u genieten van een drankje die bij de prijs van 28 euro inbegrepen is.

zes kandidaten van het Conservatorium strijden tegen elkaar tijdens de finale van het Grachtenfestival Beeld Ronald Knapp
zes kandidaten van het Conservatorium strijden tegen elkaar tijdens de finale van het GrachtenfestivalBeeld Ronald Knapp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden