Weekendtips

10 x dit moet je doen dit weekend

Het weekend staat voor de deur. Wat gaan we doen? Tien tips van de redactie.

Ren mee of kom kijken bij de Dam tot Damloop Beeld Facebook
Ren mee of kom kijken bij de Dam tot DamloopBeeld Facebook

Weekendtips

ETEN & DRINKEN
1. Specially Brewed Pop-Up
Nu het nog kan presenteert Amsterdam Roest op de laatste zomerse dag van het jaar Specially Brewed Pop-Up. Een samenkomst van bierbrouwers waaronder Berging Bier, Amsterdam Brewboys en Bruut Bier die hun zelfgebrouwen bier presenteren. Daarnaast kun je genieten van een divers aanbod aan eten, dansen op dj Roest of aangeschoten aan de Wittenburgervaart bij het kampvuur zitten.

2. PuurFair
Voeding zal een van de topics worden op PuurFair, de beurs voor duurzame inspiratie. Dit weekend geeft culinair journalist Michiel Bussink een workshop over zijn boek Eten uit de buurt, laat de vegetariërsbond zien en proeven hoe lekker vleesloos eten kan zijn en adviseert Smaackmakers over gezonder en duurzamer voedsel. Dit gezegd te hebben, lichten wij slechts een tipje van de sluier op. De beurs is verdeeld over zes themapleinen.

3. The Library
Voor Amsterdammers niks nieuws, maar voor toeristen en onbekenden met de Nederlandse keuken een kijkje waard. The Library, de exclusieve wijnclub aan het Singel, organiseert aanstaande zaterdag een culinaire Hollandse avond met niet alleen jenevers en likeuren, maar ook haringen en stroopwafels. Bijpassend is de service en de muziek in het Nederlands.

MARKT
4. Mercatormarkt
De Mercatormarkt in West biedt lokale producenten een podium om hun etenswaren te verkopen aan de buurt. Buurtbewoners met een volgestouwde zolder krijgen hiernaast ook de kans voor een grote opruiming met een buurtwisselkraam, voor een ­bescheiden prijsje van €25.

SPORT
5. Dam tot Damloop
Een beetje voor de hand liggend natuurlijk. Ook onnodig eigenlijk, omdat inschrijven al lang niet meer mogelijk is. Toch mag de Dam tot Damloop niet aan dit lijstje ontbreken. Als je meeloopt, wenst Het Parool je veel succes en als je niet meeloopt, kom vooral kijken.

FOTO
6. On Photography Film Festival
Aan het einde van de Amsterdamse Fotoweek draait het On Photography Film Festival het hele weekend films in Het Ketelhuis. Alle twaalf films in het programma gaan op verschillende wijze over fotografie. Geïnteresseerden die liever op hun zondag thuisblijven, kunnen twee documentaires kosteloos meekijken op de website van On Photography.

7. Unseen Photo Fair
Recht na de film in Het Ketelhuis ben je binnen een paar stappen bij de Unseen Photo Fair in de Westergasfabriek. In de sfeer van de fotoweek presenteert het internationale Unseen werken van onbekende maar toch al gevestigde fotografen over de hele wereld. Let op de kraampjes waar 'Unseen Niches' en 'Unseen Collections' op staat. Dit zijn werken voor onder de €1000.

FESTIVAL
8. Felixtival
Felix in de Steigers, de tijdelijke organisatie van het eeuwenoude Felix Meritis-gebouw, is een half jaar open. Tijd voor een feestje dus: op vrijdag 18 september kan je genieten van allerlei artiesten in de gerenoveerde zalen tijdens het Felixtival. Dromers mogen het dak op naar het oudste observatorium van Nederland met begeleiding van sterrenkundigen.

9. Pop-up Amsterdam
Morgen is het begin van de Pop Up Week van Amsterdam. Gedurende elf dagen verschijnen en verdwijnen pop up-stores door de hele stad. Ruim honderd evenementen vinden plaats. In de vorm van concerten, tours en workshops kan je de stad nog beter leren kennen. Als je duizelt van het aantal evenementen, kijk dan hier naar tips van Het Parool.

MUZIEK
10. Onspeelbare Muziek
Hoe speel je onspeelbare muziek? Met een pianola natuurlijk, een piano die uit zichzelf speelt. Vrijdag 18 september wordt in het Pianola museum in de Jordaan een serie van concerten gegeven. De optredens, onderdeel van het thema onspeelbare muziek, zijn composities van artiesten die ze speciaal hebben gemaakt voor de pianola.

Een tip voor volgend weekend? Stuur een e-mail.

The Library Beeld Facebook
The LibraryBeeld Facebook
Mercatormarkt Beeld Facebook
MercatormarktBeeld Facebook
Unseen Photo Fair Beeld Facebook
Unseen Photo FairBeeld Facebook
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden