Weekendtips

10 x dit moet je doen dit weekend

Het weekend is alweer in zicht. Tien tips om echt alles uit de twee fijnste dagen van de week te halen.

Eva Oosterveld
In Tegenstanders|een Requiem staan vluchtelingen, hun tegenstanders en oorlogsveteranen samen op het podium. Beeld Sjoerd Geuke
In Tegenstanders|een Requiem staan vluchtelingen, hun tegenstanders en oorlogsveteranen samen op het podium.Beeld Sjoerd Geuke

FESTIVAL

1. Klassieke muziek aan de Amstel
Jonge talenten en grote voorbeelden uit de klassieke muziekwereld delen dit weekend het podium. Het openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld begint met een open podium waarvoor alle jonge musici zich kunnen inschrijven. Het daaropvolgende hoofdprogramma geeft garantie op loepzuivere tonen met violiste Simone Lamsma, strijkorkest Amsterdam Sinfonietta en meer. Op zondag is er een educatief programma voor kinderen in de Amstelkerk en De Duif.
Zaterdag 17 september (10.00) gratis
Amstelveld

2. Neu Now is nu
Fotografie, beeldende kunst, geluidsinstallaties, dansperformances; bijna elk kunstdiscipline is vertegenwoordigd tijdens Neu Now. Het internationale kunstfestival komt na rondreizen over de wereld weer terug naar Amsterdam. En alle kunst is niet alleen in de dynamische ruimte van de Westergasfabriek te bekijken, ook online exposeert het festival werk van verschillende kunstenaars.
Tot en met zondag 18 september (18.30) vanaf €12,-.
Westergasfabriek Amsterdam

null Beeld Hsu Chen Wei
Beeld Hsu Chen Wei

3. Muzikale ontmoetingen
Van klassiek tot jazz en van wereldmuziek tot rock; alle soorten muziek uit het Midden-Oosten en omringende regio's zal te horen zijn tijdens de eerste Nederlandse editie van Morgenland Festival. Het publiek wordt ondertussen uitgedaagd om elkaar te ontmoeten. Na jarenlang succes in Osnabrück is Amsterdam de volgende stap.
Tot en met zondag 18 september, vanaf €10
Bimhuis, Tolhuistuin en Splendor

4. Tegenstanders samen in een requiem
Vluchtelingen, hun tegenstanders en oorlogsveteranen zingen dit weekend samen het wereldberoemde requiem van Verdi. Het stuk over troost, angst, woede en hoop wordt vertaald naar het nu. Het muziekstuk gaat dieper in op het vluchtelingendebat met aria's, gezongen door megafoons en de geluiden van het journaal en een mobiele telefoon.
Tot en met zaterdag 17 september (20.30) en zondag 18 september (16.00) €20,-.
De Meervaart

THEATER

5. Een vrolijke buurt
In de nieuwe voorstelling van Golden Palace doen buurtbewoners hun best om te boel een beetje op te vrolijken. Onder het motto 'Het moet wel leuk blijven' blazen ze positiviteit de buurt in. Zo proberen ze mensen die zich eenzaam en depressief voelen een hart onder de riem te steken en het leven iets minder ingewikkeld te maken.
Zaterdag 17 september (20.00) €13,50
Bijlmer Parktheater

null Beeld Ben van Duin
Beeld Ben van Duin

6. Volmaakte mensen in het theater
In de voorstelling De Volmaakte Man zitten vier jonge vrouwen in een surrealistische kliniek, waar zij leren 'volmaakt' te zijn. Want als je de volmaakte man wilt, moet je zelf ook volmaakt zijn. Aan de andere kant staan drie jonge mannen die denken de volmaakte man te zijn. Maar is dat wel zo?
Zaterdag 17 september (19:30 en 21:15) €13,50
Polanentheater

null Beeld Laura Bakker
Beeld Laura Bakker

DANSEN

7. Dansen in het eetcafé
Hoe lang bestaat cultureel eetcafé 'Skek eigenlijk al? Dit weekend tien jaar! En dat willen de dertig studenten die de huiskamer voor jong en oud al jaren runnen, graag vieren. Na een pubquiz op donderdag en 'Skek invites op vrijdag, zal er zaterdag tot in de ochtend gedanst worden. Verschillende dj's zijn verantwoordelijk voor de muzikale ondersteuning. Op naar de volgende tien jaar.
Zaterdag 17 september (22.00-07.00) gratis
'Skek

null Beeld Naomi Jansen en Floor Burg
Beeld Naomi Jansen en Floor Burg

8. Een bitterzoete smaak
Eigenlijk is er altijd wel een reden voor een feestje, maar je verjaardag is misschien nog wel de makkelijkste. Club Bitterzoet wordt dit weekend dertien jaar oud en geeft een feestje met álles wat er op een feestje hoort te zijn: leverworst, kaas met een vlag, zitten in een kring en de hipste dj's plus de hardste mc's.
Vrijdag 16 september (23.00-06.00) €13
Bitterzoet Amsterdam

Al dertien jaar keihard feest bij Bitterzoet. Beeld Youtube / Milan van Dril
Al dertien jaar keihard feest bij Bitterzoet.Beeld Youtube / Milan van Dril

ETEN

9. Eten bij de buurtboerderij
Tijdens de eerste editie van ArteFlavour wordt pasta gemaakt, wijn geproefd en gedanst. Het menu: streekgerechten en Italiaanse wijnen. Verder is er kunst, muziek en kunnen volwassenen én kinderen workshops volgen.
Voor een smaakvolle festival hoef je je enkel naar buurtboerderij Ons Genoegen te begeven.
Zaterdag 17 september (12.00) gratis
Buurtboerderij Ons Genoegen

10. Overvolle brunch
Eten in alle kleuren van de regenboog en ook nog veganistisch. Zo zal de Go With The Glow vegan brunch er zondag uitzien. Met verschillende gastsprekers, een groene mini markt en dansbare muziek zit de brunch propvol. En het zal niet alleen over de op planten gebaseerde levensstijl gaan, ook de spirituele kant van veganisme komt aan bod.
Zondag 18 september (12.00-16.00) €42,50
Supperclub Amsterdam

null Beeld Silvia Falcomer
Beeld Silvia Falcomer

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden