10 x dit moet je doen dit weekend

Het weekend staat voor de deur. Wat gaan we doen? Tien tips van de redactie.

In het theaterstuk Hear Word! vertellen actrices persoonlijke verhalen van Nigeriaanse vrouwen. Beeld Frascati
In het theaterstuk Hear Word! vertellen actrices persoonlijke verhalen van Nigeriaanse vrouwen.Beeld Frascati

DISCUSSIE

What Would Beyoncé?
Op International Beyoncé Day gaan Beyoncékenners en -bewonderaars in Felix Meritis in gesprek om het fenomeen te duiden. Beyoncé staat bekend om haar uitgesproken mening over zaken als racisme en feminisme. Hoe maakt de zangeres gebruik van haar publieke persoonlijkheid om haar standpunten te uiten? En leidt dit tot maatschappelijke verandering?
29 april, (20:30 tot 03:00 uur) €12,50
Felix Meritis, Keizersgracht 324

We konden erop wachten: International Beyoncé Day. Beeld anp
We konden erop wachten: International Beyoncé Day.Beeld anp

FILM

De Eerste Nederlandse Filmnacht
Vrijdagavond draaien in Eye en Het Ketelhuis art­housefilms van Nederlandse bodem. De avond trapt af met de premièreborrel voor Stop ­Acting Now, de nieuwe film van Mijke de Jong. De rest van de nacht gaat door in Het Ketelhuis, waar tot laat Nederlandse films te zien zijn. Daar is ook een dansvloer, waarop filmliefhebbers zich kunnen laten inspireren door beelden van de beste dansmoves uit het ­archief van Eye.
Vrijdag 29 april (20:30-03:00) € 10,-
Eye, Ketelhuis

MUZIEK

The Syrian Big Band Codarts Union
The Syrian Big Band en Codarts Big Band bundelen zondag hun krachten in het Bimhuis ter afsluiting van de Global Week For Syria. The Syrian Big Band gaf jazzmuziek een stem in Syrië, maar door de burgeroorlog viel het gezelschap uiteen. Een deel van de band woont nu in Europa en probeert daar de draad op te pakken. De Syriërs worden deze avond ondersteund door de Codarts Big Band, waarin de beste jazzstudenten van het Rotterdams Conservatorium Codarts spelen.
Zondag 1 mei (20:30) € 18,-
Bimhuis

MARKT

Vlooienmarkt Olympisch Stadion
Gisteren op de vrijmarkt niet het pareltje gevonden dat u zocht? Goed nieuws: komende zaterdag heeft u een tweede kans op de vlooienmarkt bij het Olympisch Stadion. Op de markt staan meer dan 100 kraampjes, waar allerlei oude spullen te koop zijn. Denk aan serviesgoed, keukenspullen, boeken, sieraden en nog heel veel meer. U kunt ook uw eigen spullen verkopen, vanaf 25 euro heeft u al een standplaats.
Zondag 1 mei (09:00-17:00) gratis
Olympisch Stadion

null Beeld Pixabay
Beeld Pixabay

KLASSIEK

Hollands Glorie in de Noorderkerk
Het veertigkoppige koor Fenix zingt onder de titel ­Hollands Glorie hoogtepunten uit de Nederlandse koor­muziek, van renaissance tot heden. Het thema van deze muzikale avond is de liefde, wat terugkomt in werken van ondere anderen Orlando di Lasso en Ton de Leeuw. Speciaal voor deze avond wordt nieuw werk van componist Daan Manneke gezongen.
Vrijdag 29 april (20:15)
Noorderkerk

Theater

Stand-upshow: Hear Word!
In Nederland is het de normaalste zaak van de wereld dat vrouwen zich kunnen uitspreken tegen de ongelijkheid tussen man en vrouw. Maar in Nigeria heerst een diepgewortelde zwijgcultuur. In het theaterstuk Hear Word! doorbreken tien actrices deze cultuur door persoonlijke verhalen van Nigeriaanse vrouwen te vertellen. Thema's als uithuwelijking, huiselijk geweld en besnijdenis worden met compassie en humor aangekaart.
Zaterdag 30 april (20:30) €15
Zondag 1 mei (15:00 en 20:30)
Frascati

null Beeld Frascati
Beeld Frascati

MANIFESTATIE

De Dag Van de Echte Banen
Volgens de FNV heeft Iedereen recht op een 'echte baan': goed loon, goede arbeidsvoorwaarden en goede werkomstandigheden. De FNV maakt zich hier hard voor, en brengt het onder de aandacht met hun campagne 'De Dag Van de Echte Banen'. De manifestatie vindt plaats in het Oosterpark, waar de hele dag artiesten zullen optreden. Onder andere Lucas Hamming, Typhoon, Fresku en cabaretière Soundos staan op het podium.
Zondag 1 mei (13:00 tot 16:15)
Oosterpark

THEATER

SWAG- True Style Never Gets Old
Wie zegt dat oude mensen geen stijl hebben? In de show Swag - True Style Never Gets Old vertellen unieke persoonlijkheden hun persoonlijke verhalen over mode en schoonheidsidealen. Aansluitend op de voorsteling is de expo (G)Old, Age Alchemy van documentairemaker Maaike Holvast te zien, waarin portretten over stijl, zelfbeeld en de transformatie van uiterlijk en identiteit op latere leeftijd te zien zijn.
Tot en met 7 mei (1-4 mei gesloten) €23
VondelCS

KLASSIEK

Een Ode Aan Amsterdam
Zondagmiddag brengt het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet een Ode aan Amsterdam. Door middel van muziek neem het kwartet je mee op expeditie door de geschiedenis van de stad. Voor de één het Venetie van het Noorden, voor de ander een drugsparadijs. Het kwartet wordt versterkt door zangeres Mariëtte Piepers en drummer Remco Menting.
Zondag 1 mei (15:00)
Splendor

CABARET

Peter Heerschop: Van Horen Zeggen
Peter Heerschop komt met zijn theatersolo twee avonden naar De Kleine Komedie. Zijn show Van Horen Zeggen staat in het teken van leugens en de waarheid: hoe het komt dat je regelmatig het één zegt en het ander doet? Of dat je het één zegt en het ander voelt? Peter vertelt verhalen over hoe mensen keihard de waarheid kunnen ontkennen en gelukzalig kunnen geloven in geweldige leugens. De solo is wel echt voor de liefhebber, want het is nogal een lange zit [+].
Vrijdag 29 en zaterdag 30 april (20:15) vanaf €14
De Kleine Komedie

De solo van Peter Heerschop is wel een lange zit Beeld Joris van Bennekom
De solo van Peter Heerschop is wel een lange zitBeeld Joris van Bennekom
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden