Weekendtips

10 x dit moet je doen dit weekend

Het weekend staat voor de deur. Wat gaan we doen? Tien tips van de redactie.

Thomas Pedroli
Het wordt dit weekend weer griezelen tijdens Halloween Beeld ANP
Het wordt dit weekend weer griezelen tijdens HalloweenBeeld ANP

ETEN & DRINKEN
1. Cursus virtueel koken op zijn Italiaans
Op vrijdag 30 oktober organiseert taleninstituut Studiolingua de eerste van vijf bijeenkomsten over Italiaans koken. Deze cursus heeft weinig te maken met de keuken, aangezien de lessen zich richten op de taal en daadwerkelijk koken niet aan bod komt. In plaats daarvan ga je virtueel koken en kunnen mensen met een matige kennis van de taal meer te weten komen over eten in het Italiaans. De cursus wordt vanaf ­november één keer per maand gegeven en bedraagt twintig euro per les. Vrijdag 30 oktober 15.00-17.00 uur, Surinameplein 124.

2. Het slotdiner van de VeganChallenge
Wie deze maand aan de VeganChallenge heeft meegedaan, mag zichzelf een schouderklopje geven en genieten van een slotdiner in het Conscious Hotel Vondelpark. De volhouders kunnen tijdens een veganistisch driegangen­menu hun ervaringen van de afgelopen maand met elkaar delen. Iedereen is welkom, er is ruimte voor tachtig mensen. ­Reserveren kan online voor de prijs van €25 euro, exclusief drankjes. Vrijdag 30 oktober 19.00-21.30 uur, Overtoom 519.

FESTIVAL
3. Het gezondheidsfestival van Slotermeer

In het Huis van de Wijk worden dit weekend niet alleen workshops gegeven over opvoeding, sport en wonen, op het gezondheidsfestival van Slotermeer is ook aandacht voor gezond eten. Zoge­heten gezondheidsambassadeurs geven in de ­keuken een workshop koken voor kinderen, er is een quiz over ­gezond eten, er zijn smoothie en de dag eindigt met gezonde hapjes. Buurtbewoners, volwassenen en ­kinderen zijn van harte welkom. Zaterdag 31 oktober, Slotermeerlaan 103-H.

4. Pureness Event bij I-Dock
De eerste editie van Pureness Event staat in het teken van beauty, mode en eten. Het evenement wordt gehouden bij restaurant I-Dock en biedt workshops aan op het gebied van gezonder leven en uiterlijke verzorging. Tussendoor worden er gezonde snacks geserveerd. Als je het evenement in de middag bezoekt, betaal je vijftig euro voor de workshops en een tweegangenlunch. 's Avonds betaal je zestig euro voor de workshops en een driegangendiner. Zaterdag 31 oktober 10.00-19.00 uur, IJDok 4.

5. Storytelling Festival
Aankomende zaterdag is de start van het Storytelling Festival, dat tot 8 november door zal gaan. Dit jaar staat het festival in het thema van migratieverhalen en worden de voorstellingen op meerdere locaties in Amsterdam gehouden, waaronder het EYE-filminstituut en de Openbare Bibliotheek. De kaarten zijn verkrijgbaar op de site van het festival, evenals informatie over het programma en de vertellers.

HALLOWEEN
6. Griezelen in DOK48
Met als thema 'Halloween' bereidt Dok 48 op IJburg een griezelig viergangenmenu. Het diner kost €29,50 euro. Het café-restaurant wordt omgebouwd tot een minispookhuis, er staan gerechten als Slijmerig heksenketel brouwsel (pompoensoep) op de kaart. Voor kinderen zijn er mummieworstjes en griezel­pannenkoeken. Gerechten op de reguliere kaart worden ook gewoon gekookt. Zaterdag 31 oktober, vanaf 17.30 uur, Krijn Taconiskade 328/330.

7. A Mokum Halloween Story
Mokum Halloween organiseert op zaterdag 31 oktober een Halloween-feest in Het Sieraad, het voormalige schoolgebouw in West. Meer dan dertig Amsterdamse DJ's zullen voor een sfeervolle en gezellige avond zorgen. Het Halloween-thema voor dit evenement is 'till' death do us part'; een ode aan sinistere liefde. De kaartjes voor de avond kosten €16,50 per persoon. Het volledige programma is op de website te vinden.

POP-UP
8. Zolder47 in Hotel De Hallen
Arjen van den Hof, eigenaar van Vondel Hotels, heeft voor dit weekend de zolder van Hotel De Hallen afgestruind. Samen met Joss Linsen van 2F1L heeft hij een mooie vintage-collectie verzameld die ze van donderdag 29 oktober tot zondag 1 november verkopen in de pop-up store 'Zolder47'. De winkel staat dit weekend in de lobby van Hotel De Hallen en verkoopt niet alleen unieke vondsten, maar ook hedendaagse kunst en Fashion en Lifestyle items. Daarnaast werkt De Hallen samen met merken als Unickz, Claes Iversen en Rituels Cosmeticz. Zolder47 gaat donderdag rond zeven uur 's avonds van start en eindigt zondag rond zes uur 's avonds.

KUNST
9. Tribal Art Fair
Altijd geïnteresseerd geweest in antieke kunst? Tijdens de Tribal Art Fair van 29 oktober tot 1 november in kerk De Duif aan de Prinsengracht is er genoeg om te aanschouwen. Nationale en internationale handelaren tonen objecten als eeuwenoude sieraden, maskers en sculpturen, afkomstig uit onder andere Oceanië, Zuid-Afrika en Zuidoost-Azië. De authenticiteit is vooraf bevestigd door experts. Daarnaast kun je meer te weten komen over Tribal Art aan de hand van een rondleiding of het bijwonen van een lezing of filmvertoning. Het kost je slechts €5 euro om binnen te komen.

DIGITAAL
10. Dutch VR Days
Tijdens de Dutch VR Days van 29 oktober tot 1 november wordt er gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden van virtuele realiteit (VR). In het Vondelpark worden conferenties en workshops gegeven en kan men getuige zijn van de nieuwste demo's op VR-gebied, waaronder virtueel zwaardvechten en VR-fotografie. De online tickets zijn ondertussen uitverkocht, maar een kaartje voor de demodagen zijn nog te koop bij aankomst.

Deze zaterdag wordt de eerste editie van Pureness Event gehouden in restaurant I-Dock. Beeld Mats van Soolingen
Deze zaterdag wordt de eerste editie van Pureness Event gehouden in restaurant I-Dock.Beeld Mats van Soolingen
Observeer dit weekend 'Tribal Art' in De Duif Beeld Elsbeth Tijssen
Observeer dit weekend 'Tribal Art' in De DuifBeeld Elsbeth Tijssen
Werp een blik op de toekomst tijdens de Dutch VR Days. Beeld Rink Hof
Werp een blik op de toekomst tijdens de Dutch VR Days.Beeld Rink Hof
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden