10 x dit moet je doen dit weekend

Het weekend staat voor de deur. Wat gaan we doen? Tien tips van de redactie.

Racky Westrik
Gezelligheid op de NeighbourFlea & Food market Beeld Neighbourfood market
Gezelligheid op de NeighbourFlea & Food marketBeeld Neighbourfood market

MUZIEK & THEATER

1. Drive-in theater in een parkeergarage
Eens wat anders dan in de bios of op de bank een film kijken? Tuf dan met je auto naar het Marie Heinekenplein. Daar wordt in een parkeergarage Night Shift vertoond: een thriller over een jonge psychologe die geobsedeerd raakt door één van haar patiënten. Aan het einde van de film blijkt de locatie niet zonder reden gekozen en wordt de ontknoping live opgevoerd.
Zaterdag 22 april t/m zondag 24 april (17:00 en 22:00) € 40,- per auto
APCOA-garage, nabij het Marie Heinekenplein

Mum's the Word Beeld Cultureel Persbureau
Mum's the WordBeeld Cultureel Persbureau

2. Dans en theater bij Mum's the Word
Choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio daagt in de theater- en dansvoorstelling Mum's the Word het publiek uit om stil te staan bij de bijzondere band tussen moeders en dochters.
Vrijdag 22 en zaterdag 23 april (20:30) € 13,-.
Dansmakers Podium Amsterdam

3. Balkanmuziek in het Bimhuis
De populaire Hongaarse band Söndörgo staat met hun folkmuziek op de planken in het Bimhuis. De vijfkoppige formatie werpt met hun muziek een nieuw licht op de verloren klanken uit de Balkan. De energieke muziek wordt voornamelijk gespeeld op snaarinstrumenten en is geïnspireerd op de muzikale tradities van Zuid-Slavische landen als Servië en Kroatië.
Vrijdag 22 april, (20:30) € 18,-.
Bimhuis

4. De Sonnetten van Shakespeare
Het is deze zaterdag precies 400 jaar geleden dat William Shakespeare zijn laatste adem uitblies. Ter ere van de toneelschrijver en dichter worden alle 154 van zijn sonnetten voorgedragen bij Felix Meritis. Door het hele pand wordt er gezongen, gerapt, gesproken en gefluisterd door o.a. Huub van der Lubbe, Akwasi en Hadewych Minis.
Zaterdag 23 april (18:30-23:00) € 25,-.
Felix Meritis

Shoppen, struinen en borrelen op de NeighbourFlea & Food market. Beeld Neighbourfood market
Shoppen, struinen en borrelen op de NeighbourFlea & Food market.Beeld Neighbourfood market

SHOPPEN

5. NeighbourFlea & Food market
Dit weekend strijkt de NeighbourFlea & Food market weer neer op het Westergasterrein. Tijdens deze editie staat niet het eten, maar de vlooienmarkt in de spotlights. Snuffel tussen andermans schatten en curiosa en ga, onder het genot van een lekker hapje en drankje, op jacht naar koopjes.
Zaterdag 23 april (12:00-18:00)
Zondag 24 april (11:00-18:00) gratis.

Westergasterrein

6. Designer vintage in het Amstel Hotel
Zaterdag wordt het Amstel hotel omgetoverd tot een modewalhalla. In de Spiegelzaal van het hotel houdt webshop Designer-Vintage een sale waar je designeritems kunt kopen voor een budgetvriendelijk prijsje. Aanmelden is verplicht.
Zaterdag 23 april (11:00-17:00) gratis.
Amstel Hotel

undefined

Installaties op het nieuwe dakplein van Nemo. Beeld NEMO
Installaties op het nieuwe dakplein van Nemo.Beeld NEMO

MUSEA

7. Op het dak bij Nemo
Nemo opent dit weekend de tentoonstelling Energetica, waar je erachter komt hoe de kracht van de elementen worden gebruikt om energie op te wekken. Om dat, én de opening van het vernieuwde dakplein, te vieren is Nemo het hele weekend gratis toegankelijk.
Zaterdag 23 en zondag 24 april (10:00-17:30)

Nemo

DEBAT

8. Islam is Punk in de Balie
Schrijver Michael Muhammad Knight bekeerde zich als 15-jarige tot de Islam en debuteerde in 2007 met een verhaal over soefi's met hanenkammen en sjiitische skinheads. Het boek, Taqwacore, is een inspiratiebron geworden voor jonge moslims die hun plek proberen te vinden in de Westerse samenleving. Onlangs verscheen de roman voor het eerst in een Nederlandse vertaling. Ter ere daarvan draagt Knight in De Balie zijn eigen werk voor en gaat daarover in gesprek met o.a. Tofik Dibi en schrijver en rapper Omar Dahamani.
Zondag 24 april (20:30) € 10,-.
De Balie

Op het filmfestival Cinéma Arabe is onder andere de Palestijnse biografische film 'The Idol' te zien. Beeld Image Nation
Op het filmfestival Cinéma Arabe is onder andere de Palestijnse biografische film 'The Idol' te zien.Beeld Image Nation

FESTIVALS

9. Arabische films bij Rialto
Maak kennis met de Arabische filmcultuur tijdens filmfestival Cinéma Arabe. Bij Rialto kun je dit weekend dertig nieuwe speelfilms, documentaires en korte films zien van gevestigde namen en jong talent.
Tot en met zondag 24 april € 9,-.
Rialto

10. Vier de Iep met het Springsnow Festival
De iep is dé boom van Amsterdam, en wordt de komende paar weken in het zonnetje gezet bij het Springsnow Festival. In de stad staan meer dan 75.000 iepen die elke lente zorgen voor een bijzonder natuurverschijnsel: de zaadjes, die eruit zien als kleine witte blaadjes, liggen dan als confetti door de stad verstrooid. Vier het feest van de 'lentesneeuw' en loop of fiets de Springsnow-route die je langs de mooiste iepen van de stad leidt. De routekaart is gratis en download je op de site van het Springsnow Festival.
Tot en met 21 mei

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden