10 fijne flexwerkplekken in de stad

Het gros van de Amsterdammers is terug van vakantie en weer aan het werk. Heb je geen vast kantoor en zoek je een flexwerkplek? Het Parool zet tien fijne locaties op een rij.

1. Haddock

Het is een stukje fietsen, maar dat kan geen kwaad als je de hele dag in laptophouding zit. Vlakbij IJburg, naast de A10, staat een rode loods. Daar zit Haddock, dat vernoemd is naar de norse kapitein in Kuifje. De inrichting is industrieel, met aan de zijkanten banken met tafeltjes waar je lekker kan laptoppen. In het midden staan grotere tafels waar je prima kunt vergaderen. Daarnaast is het mogelijk om een ruimte te huren voor grotere bijeenkomsten.

Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur.

Haddock Beeld Homeira Rastegar
HaddockBeeld Homeira Rastegar

2. Het Volkshotel

Een klassieker, hoewel het pas twee jaar bestaat. In de grote lobby van het hotel staan aan de ene kant kleine tafeltjes en een bar en aan de andere kant zijn lange tafels te vinden waar je met z'n drieën naast elkaar kan zitten. De tafels zijn voorzien van stopcontacten en hoewel het in het café rumoerig kan zijn, is het in het werkgedeelte lekker rustig. Bij de bar kun je prima koffie en broodjes halen, terwijl er geen serveersters zijn die constant komen vragen of je nog iets wil drinken.

Doordeweeks open vanaf 07.00 uur en in het weekend vanaf 08.00 uur.

3. Seats2meet

Seats2meet heeft verschillende vestigingen in de stad, zoals in de Beurs van Berlage of aan de Boelelaan bij de Holiday Inn. Voordeel is natuurlijk dat dit échte werkplekken zijn en je gewoon je buurvrouw kan aanspreken als ze een half uur lang in haar telefoon zit te tetteren. Wel moet je vantevoren reserveren via de website, dat kan gratis maar voor een klein prijsje heb je een iets luxere werkplek.

Doordeweeks geopend vanaf 07.00 of 09.00 uur.

4. VondelCS

Een van onze favorieten, gelegen midden in het Vondelpark. Hoewel het er erg bedrijvig is - er zitten ook tv- en radiostudio's - zijn er ook zat rustige hoekjes waar je prima kan werken. Ook is het leuk mensen kijken als de concentratie even verslapt; burgemeester Eberhard van der Laan loopt er wekelijks rond en de bekende koppen van de AvroTros zie je waarschijnlijk ook voorbij komen.

Iedere dag geopend vanaf 08.00 uur.

VondelCS Beeld anp
VondelCSBeeld anp

5. Pllek

Echt? Ja echt. Hier kun je prima werken, het liefst aan een van de tafeltjes. Neem wel oortjes mee want door de hoogte van de ruimte kan het rumoerig worden. Doordeweeks is het er beter werken dan in het weekend, dan willen er nog wel eens wat peuters door de tent heen stuiteren. En op vrijdag kun je zo aansluiten bij de borrel, die altijd groots wordt aangepakt.

Iedere dag open vanaf 09.30 uur.

6. De Openbare Bibliotheek

Lekker rustig (tenzij er tentamens zijn), goede voorzieningen en er is er altijd wel eentje in de buurt: in elk stadsdeel zit minimaal een bibliotheek. De een is wat ruimer dan de ander, maar tussen de krantlezende opaatjes is altijd wel een plekje te vinden. In de centrale bibliotheek zijn er speciale stilteruimtes voor de geluidsgevoelige zzp'er.

De openingstijden verschillen per vestiging, maar de Centrale Bibliotheek is iedere dag vanaf 10.00 uur geopend.

7. Eye

Met prachtig uitzicht over het IJ is het hier prima werken, terwijl het lekker rustig is als alle andere bezoekers naar de film zijn. Ook kun je hier goed lunchen; de broodjes en salades op de seizoenskaart zijn goed te betalen. Dus ook prima voor een zakenlunch.

Het restaurant van Eye is dagelijks vanaf 10.00 uur geopend.

8. Wilde Westen

Nog zo'n fijne laptopplek. In het GAK-gebouw opende vorig jaar broedplaats Moma voor jonge ondernemers, een deur verder zit restaurant het Wilde Westen. In Moma kunnen zzp'ers een werkruimte huren, maar voor nop zit je prinsheerlijk in het restaurant waar je voor schappelijke prijzen een tussendoortje kan eten.

Doordeweeks geopend vanaf 09.00 uur en in het weekend vanaf 10.00 uur.

Wilde Westen Beeld Anjali Ramnandanlall
Wilde WestenBeeld Anjali Ramnandanlall

9. Monks

Dit pas geopende koffietentje is een prima plek om rustig te werken, met een muziekje op de achtergrond en vriendelijk personeel. Ze serveren er simpele, maar goeie koffie: er is thee en de koffie wordt zwart, wit of gefilterd geschonken. Aan de keuken wordt nog gewerkt, maar je kunt wel een gebakje of andere zoetigheid bestellen.

Dinsdag tot en met zaterdag open van 07.00 tot 16.00 uur en op zondag kun je er vanaf 08.00 uur terecht.

Monks Coffee Roasters Beeld Charlotte Odijk
Monks Coffee RoastersBeeld Charlotte Odijk

10. Bar Wisse

Aan de Linneauskade, vlakbij de Middenweg, zit Bar Wisse. Een klein tentje met een erg fijne sfeer; het wordt niet voor niets de huiskamer van Oost genoemd. Het eten is hier goed te pruimen, je kunt voor zowel ontbijt, lunch als diner terecht. En tijdens een welverdiende pauze is daar het terrasje voor de deur.

Doordeweeks vanaf 08.30 uur geopend, op zaterdag vanaf 10.00 uur en zondag vanaf 11.00 uuur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden