Zakenman en topsporter mogen weer naar Nederland reizen van buiten Europa

Topsporters en mensen uit het bedrijfsleven van buiten de Europese Unie mogen binnenkort weer naar Nederland reizen. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Sinds half maart worden personen vanuit derde landen naar alle EU- en Schengenlidstaten en het Verenigd Koninkrijk niet toegelaten als de reis niet strikt noodzakelijk is.

Het kabinet beseft echter dat de impact van het inreisverbod groot is en zowel op het persoonlijk leven als op onze economie en maatschappij ingrijpt. Dus worden snel weer uitzonderingen toegestaan voor specifieke categorieën op het inreisverbod.

De versoepelingen voor mensen uit het bedrijfsleven gaan in per 21 september en de versoepelingen met betrekking tot topsporters gaan in per 14 september.

Versoepeling

Het kabinet werkt ook aan de voorwaarden waaronder de inreisbeperkingen voor hooggekwalificeerde professionals uit de culturele en de creatieve sector, journalisten en onderzoekers kunnen worden versoepeld. Details worden zo snel mogelijk duidelijk.

Een topsporter mag straks dus wel reizen om te sporten en een grenswerker om te werken, meldt het kabinet. Maar diegene moet zich verder wel aan de algemene leefregels van thuisquarantaine houden als hij of zij komt uit een risicogebied.

De ambassadeur van de Verenigde Staten, Pete Hoekstra, had onlangs bij het televisieprogramma Jinek al een beroep gedaan op het kabinet om het zakenmensen uit de VS mogelijk te maken hun investeringen in Nederland te bezoeken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden