Vacature

Vacature: werken als beeldredacteur bij Het Parool (freelance)

null Beeld Jakob Van Vliet
Beeld Jakob Van Vliet

Heb jij een goed oog voor prikkelend, journalistiek beeld? Heb jij kennis van fotografie? En heb je ook nog een voorliefde voor Amsterdam? Dan zoeken wij jou als beeldredacteur bij Het Parool.

Het Parool

Wat ga je doen?

Je zoekt foto’s bij de artikelen voor zowel de papieren krant als op de website en zet opdrachten uit bij fotografen, illustratoren en andere beeldmakers.

Bij de fotoredactie van Het Parool ligt de focus zowel op eerlijke en onderzoekende nieuwsfotografie als op beeld dat verrassend, vernieuwend en prikkelend is voor de achtergrondverhalen en bijlagen. Om deze fotografie zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen, zoeken we continu naar passende (online) vertelvormen.

Wat zoeken wij in een beeldredacteur?

We zoeken een beeldredacteur die gevoel heeft voor beeld bij het ‘harde’ nieuws, maar ook voor de meer illustrerende beelden voor bijvoorbeeld de bijlagen PS en PS van de Week. Je hebt een brede algemene ontwikkeling en een scherp gevoel voor actualiteit. Als beeldredacteur ben je in staat zelfstandig te werken en kan je een geschreven tekst naar beeld vertalen. Je hebt al enige ervaring opgedaan binnen de fotografie middels je opleiding of recente werkervaring. Je beheerst photoshop. Werken onder druk met strakke deadlines gaat je makkelijk af. Je hebt een uitgebreid en breed netwerk binnen de fotografie en bent op de hoogte van publicaties bij andere media. Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden zijn een vereiste.

Voor Het Parool is het belangrijk dat de redactie een afspiegeling is van de samenleving en zijn we dus ook nadrukkelijk op zoek naar collega’s vanuit een diversiteit aan achtergronden en ervaringen.

Wat hebben wij jou te bieden?

Een mooie kans om met beeld bij te dragen aan de journalistiek van Het Parool in een freelancefunctie met afwisselende werktijden. Je werkt één of meerdere dagen per week in diensten. We werken met een vast rooster dat een paar maanden vooruitgaat. Je werkt op de redactie van Het Parool in Amsterdam, maar ook vanuit huis.

Wat is Het Parool?

Het Parool, voortgekomen uit het verzet, biedt een onafhankelijk geluid uit onze bruisende metropool, de plek waar Amsterdam, Nederland en de wereld in elkaar schuiven. Een Amsterdams merk met een nationale uitstraling, kosmopolitische blik en bekroonde vormgeving. Met de combinatie van nieuwssite, digitale editie, krant en bijlagen PS en PS van de Week weet Het Parool steeds meer betalende lezers te trekken en groeit het bereik van de digitale kanalen.

Heb je interesse om bij ons aan de slag te gaan? Reageren op deze vacature kan door vóór 11 april 2022 een motivatie en cv te mailen naar chef beeldredactie Eva de Vos (e.devos@parool.nl). Neem in je brief een voorbeeld op van een voor jou inspirerend journalistiek beeld. Schroom niet te mailen als je nog vragen hebt over de vacature.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden