Nieuws

Twee extra camera’s in Wallengebied om overlast te verminderen

Gemeente Amsterdam gaat op twee locaties in de binnenstad camera’s plaatsen, vanwege de overlast en gevoelens van onveiligheid die buurtbewoners ervaren. Het gaat om de kruising van de Heintje Hoekssteeg en de Warmoesstraat, en de kruising van de Warmoesstraat met de Oudezijds Armsteeg en Guldehandsteeg.

Het Parool
In de Heintje Hoekssteeg, is de camera op 16 februari geplaatst. De andere camera volgt op een later moment, aldus de gemeente. Beeld Getty Images
In de Heintje Hoekssteeg, is de camera op 16 februari geplaatst. De andere camera volgt op een later moment, aldus de gemeente.Beeld Getty Images

Bewoners hebben meermaals geklaagd over de overlast van straatdealers, toeristen, dak- en thuislozen en geparkeerde fietsen. Om die reden werd vorig jaar zelfs een initiatief ingediend om de Heintje Hoekssteeg ’s nachts af te sluiten met een hek.

Zo’n hek zou de openbare ruimte afsluiten en wordt daarom gezien als ‘laatste redmiddel’, schrijft de gemeente in een persbericht. Daarom wordt eerst cameratoezicht ingesteld om de overlast terug te dringen. Volgens de gemeente hebben camera’s in het Wallengebied eerder gezorgd voor een vermindering van overlast.

Evaluatie

De eerste camera, in de Heintje Hoekssteeg, werd op 16 februari geplaatst. De andere camera volgt op een later moment, aldus de gemeente. Na vier maanden wordt het effect van het cameratoezicht geëvalueerd, en na twee maanden worden ervaringen uit de buurt opgehaald voor een tussentijdse evaluatie.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Luister naar onze wekelijkse podcast Amsterdam wereldstad:

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden