Tramschutter Gökmen T. steekt gevangenisbewaarder in gezicht

De Utrechtse tramschutter Gökmen T. heeft woensdagmiddag een bewaarder in de Rotterdamse gevangenis De Schie in gezicht en nek gestoken. Het personeelslid raakte lichtgewond. De bewaarder is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.

Sander Sonnemans
null Beeld ANP
Beeld ANP

Volgens Christa Lemmen, woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen, was er geen aanleiding voor de steekpartij. Ze wil overigens niet bevestigen dat het om Gökmen T. gaat. Wel geeft ze aan dat een gedetineerde van de Terroristenafdeling een medewerker heeft gestoken. Gökmen T. zit op die afdeling.

De bewaker, een man, werd in zijn gezicht en nek gestoken, maar raakte lichtgewond. Hij is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld en mocht daarna naar huis. Gökmen T. is in een strafcel geplaatst. De directie van De Schie heeft aangifte gedaan. Het onderzoek loopt, meldt Lemmen.

Extra beveiligd

Nederland kent drie gevangenissen met een terroristenafdeling; die in Rotterdam, Vught en Zwolle. De extra beveiligde afdelingen zijn klein en afgescheiden van andere afdelingen. Op de Terroristenafdeling in De Schie is plek voor veertien gedetineerden. Hoe T. ongezien een steekwapen heeft kunnen fabriceren, is nog onduidelijk.

De Rotterdamse advocaat Andre Seebregts, die T. tegen zijn zin op last van de rechtbank tijdens het proces verdedigde, zegt geen reactie te kunnen geven. “Ik sta hem niet meer bij.’’

De 39-jarige T. opende op 18 maart 2019 het vuur in een Utrechtse tram. Vier mensen overleden, zes personen raakten gewond. T. werd vorig jaar veroordeeld tot levenslang. Hij ging niet in hoger beroep.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden