The Voice-betrokkenen spreken De Mol tegen: ‘Er waren helemaal geen kandidatenbegeleiders’

In tegenstelling tot wat John de Mol beweert, waren er helemaal geen officiële kandidatenbegeleiders op de set bij The Voice. Dat laten verschillende betrokkenen rond het programma weten. ‘Wat hij zegt is onzin, die begeleiders zijn er niet.’

Mark den Blanken en Marlies van Leeuwen
null Beeld Still uit Boos
Beeld Still uit Boos

John de Mol beweerde donderdag in het interview met Tim Hofman in de special van Boos over misstanden bij het programma dat er altijd vier kandidatenbegeleiders aanwezig zouden zijn in de studio. Toen in de uitzending het grensoverschrijdende en seksueel getinte appverkeer van bandleider Jeroen Rietbergen ter sprake kwam, stelde John de Mol dat die melding binnenkwam bij een van de kandidatenbegeleiders.

Daarover vertelde hij: “Bij de grote Voice zijn er vier kandidatenbegeleiders, bijna altijd dames, die 24/7 in de studio zijn. Dat is al sinds het begin. Binnen The Voice hebben we dus kandidatenbegeleiding, die dag en nacht met die mensen optrekt. Waar ze terecht kunnen met alles wat ze dwars kan zitten.”

Die opmerking klopt niet, zeggen diverse bronnen “Er bestaan geen kandidatenbegeleiders bij de productie van The Voice,” reageert een oud-medewerker (naam bekend bij de redactie) van het programma.

“Volgens John zouden er vier van deze mensen rondlopen, ik heb ze nog nooit gezien. Als hij doelt op redacteuren – dat was mijn functie bij The Voice Kids en bij The Voice of Holland – dan had ik graag geweten dat mijn functietitel ‘kandidatenbegeleider’ was en niet redacteur. Want dan hadden we alle andere redactietaken kunnen laten vallen en ons volledig op de kandidaten kunnen focussen. Er zou dan alleen geen inhoud liggen voor het programma, want dat is waar de redacteuren zich mee bezig houden.”

Zogenoemde kandidatenbegeleiders zijn gewoon redacteuren

Een oud-kandidaat, die liever niet met naam in de media komt, bevestigt dit verhaal en geeft aan nooit geweten te hebben van een kandidatenbegeleider. Ook Dennis Erhardt, manager van veel kandidaten die hebben meegedaan aan The Voice, zegt. “Die kandidatenbegeleiders waar John de Mol het over heeft? Dat is onzin, die zijn er niet, dat zijn gewoon de redacteuren. Die hebben ontzettend veel op hun bordje, moeten alles regelen, van kleding tot muziek, alles. Ze zijn hartstikke lief, maar bij hen kun je onmogelijk als kandidaat je hart uitstorten. Ze hebben het veel te druk. Die zijn van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in de weer.”

Talpa blijft bij de uitspraken van John de Mol. Het bedrijf stelt kort: ‘Dit is feitelijk onjuist. Er waren per productie vier redacteuren die als kandidatenbegeleider aangesteld waren.’

Huidig producent ITV laat weten lopende het onderzoek geen uitspraken te kunnen doen en houdt het bij het statement dat ze gisteravond afgaven. RTL sluit zich daarbij aan en geeft op dit moment prioriteit aan het onderzoek.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden