Update

Storing voorbij, geldautomaten grote banken doen het weer

Alle circa 3800 geldautomaten en geldstortautomaten van de grote banken doen het weer. De automaten waren ruim een uur uitgezet door Geldmaat, de organisatie die de automaten voor de banken beheert.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Een netwerkstoring bij een softwareleverancier uit Noorwegen leverde sinds het einde van de middag problemen op.

Door de storing hadden veel mensen problemen met geld uit de muur halen. Wie op zijn bankapp keek, kon zien dat de bank het opgenomen bedrag wel had gereserveerd terwijl er geen biljetten uit de automaat kwamen. Dit zorgde op sociale media voor paniekreacties.

Volgens een woordvoerster hoeven mensen zich geen zorgen maken dat ze hun geld niet meer terugzien. Als er geen geld uit de muur is gekomen, dan merkt de bank dat en wordt het gereserveerde bedrag weer op iemands rekening teruggestort, aldus de zegsvrouw.

Datzelfde geldt bij stortingen via de automaat. Als het gestorte geld wel is ingenomen, maar niet op een rekening is bijgeschreven merkt Geldmaat dat ook en zal de storting alsnog op de juiste manier worden verwerkt.

Geldmaat is een samenwerking van ABN AMRO, ING en Rabobank. Sinds 2019 heeft de organisatie stapsgewijs de geldautomaten van deze banken overgenomen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden